Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

VinFast Sedan a SUV

VinFast Sedan a SUV

Automobily z Vietnamu

Jednou z největších atrakcí autosalonu v Paříži začátkem října bude představení projektu VinFast. Účast v Paříži sice odřekla řada významných automobilek v čele s Volkswagenem a Opelem, nicméně vše nasvědčuje tomu, že toho zajímavého tam bude k vidění dost. Jedním z magnetů bude světová premiéra automobilky z Vietnamu.

VinFast

Organizaci AutoBest bylo umožněno se s tímto projektem seznámit blíž, takže můžeme konstatovat - není radno ho podceňovat. Filozofií společnosti VinFast je „vietnamský styl - bezpečnost - kreativita - průkopník“.

VinFast má velké plány - chce působit celosvětově, ale především v Evropě. Na pařížském autosalonu předvede rovnou dva zcela nové modely - SUV a sedan. Oba byly navržené italským studiem Pininfarina. Společnost již ale oznámila, že pracuje na více modelech. O vozech zatím nejsou známé žádné technické informace. Ukáží se nejprve v Paříži, ale oficiální prezentace se posléze uskuteční ve Vietnamu, kde má být prodej zahájen v září 2019. Následovat bude uvedení v Evropě.

VinFast

Asi nejzajímavějším rysem prvních dvou vozů VinFast však je, že jejich podoba je ve skutečnosti výsledkem ankety, v níž hlasovali obyvatelé Vietnamu. Průzkumu se zúčastnilo více než 62 000 lidí, kteří měli možnost si vybírat mezi 20 různými projekty navrženými čtyřmi věhlasnými italskými designérskými studii!

Oba modely se budou vyrábět v nově budovaném závodě v severním Vietnamu ve městě Hai Phong. Generální ředitel VinFast Trading and Production LLC James De Luca uvedl, že společnost má k dispozici potřebné zdroje a odhodlání stát se významným hráčem v globálním automobilovém průmyslu: „Jsme nesmírně hrdí na to, že jsme prvním velkým výrobcem automobilů ve Vietnamu a jako první se představíme na významném mezinárodním autosalonu. Těšíme se na představení našich dvou nových modelů v Paříži.

VinFast

VinFast je součástí soukromé společnosti VinGroup, jedné z největších ve Vietnamu. V roce 2018 slavila 25 let existence. V roce 2017 měla VinGroup roční obrat 3,8 miliardy dolarů. Je aktivní ve vietnamském sektoru stavebnictví a obchodu s nemovitostmi, ale také působí ve vzdělávání, zdravotnictví, zemědělství, cestovním ruchu a spotřebitelském průmyslu.

VinFast
VinFast

 

Komentáře ke článku