Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda na autosalonu v Paříži

Škoda na autosalonu v Paříži

Studie Vision RS, sportovní SUV Kodiaq RS a vylepšená Octavia G-Tec

Škoda zve návštěvníky autosalonu v Paříži od 2. do 14. října do UX corneru svého stánku nechat se provést digitálními službami v oblasti mobility, vytvořenými společností Škoda Auto DigiLab. Díky virtuální realitě poznají sami nové technologie a služby, které ulehčují každodenní cestování.

Škoda Vision RS

Studií Škoda Vision RS naznačuje Škoda podobu budoucího kompaktního vozu - nástupce modelu Rapid - a současně ukazuje další krok v podobě sportovních automobilů RS. Do této kategorie patří i nový Kodiaq RS. Nabídku kompaktního SUV Škoda Karoq doplňují varianty SportLine a Scout. Škoda Octavia G-Tec nově nabízí vyšší výkon a delší dojezd v provozu na ekologický zemní plyn (CNG).


Moderní služby v oblasti mobility

Carsharingová služba HoppyGo nabízí službu flexibilního cestování, kterou lze rychle a pohodlně rezervovat pomocí aplikace na chytrém telefonu. Kromě aplikace Škoda Connect si nyní mohou řidiči vozu Škoda jednoduchými otázkami položenými hlasovému asistentovi Alexa od Amazonu zjistit informace o svém vozidle z pohodlí domova i pomocí Škoda Connect Alexa Skill. Lze tak zjistit, zda jsou dveře a okna zavřené, kolik benzinu zbývá v nádrži nebo kde se vůz nachází.

Po německém a anglickém jazyce je Škoda Connect Alexa Skill nyní dostupná i ve francouzštině. Brzy bude k dispozici i ve španělské verzi. Integrace systému Smart Home umožňuje kontrolovat vlastní dům, který je na dálku propojen s vozem . Řidiči si tak mohou snadno zkontrolovat stav jednotlivých zařízení chytré domácnosti, například to, zda je zapnuté světlo v kuchyni nebo zda jsou zavřená okna.

Škoda Alexa

 

Studie Vision RS

Koncepční studie Škoda Vision RS ukazuje, jak si Škoda představuje budoucí sportovní vozy RS a také kompaktní vůz, nástupce modelu Rapid. Použitím recyklovatelného karbonu a veganských materiálů kombinuje sportovní charakter nového, emocionálního designového jazyka s mimořádnou šetrností k životnímu prostředí. Interiéru dominuje kromě karbonu, technicky vyspělého materiálu známého z motorsportu, také ručně broušený křišťál, který je navíc osvětlen a vytváří speciální efekty. Elektrický pohon zaručuje dynamické vlastnosti a úspornost.

Škoda Vision RS

 

Kodiaq RS

Nový Kodiaq RS zamíří brzy do sériové výroby s nejvýkonnějším sériově vyráběným vznětovým motorem v historii značky Škoda o výkonu 176 kW (240 k). Kromě vzhledu specifického pro vozy RS je standardně vybaven pohonem všech kol, adaptivním podvozkem DCC a progresivním řízením. Poprvé nabízí vůz Škoda ve standardní výbavě dvacetipalcová kola z lehké slitiny a nový systém Dynamic Sound Boost, který doplňuje a zintezivňuje přirozený zvuk motoru vycházející z výfukového potrubí. Interiér charakterizují sportovní sedadla i Virtuální Kokpit.

Škoda Kodiaq RS scatch

 

Karoq SportLine

Dynamický a sportovní vzhled má i nový Karoq SportLine. Kompaktní SUV je v této nové variantě poprvé a exkluzivně dostupné také se zážehovým motorem 2,0 TSI o výkonu 140 kW (190 k). Sportovní charakter interiéru podtrhují černá sportovní sedadla potažená novou látkou a zdobená stříbrnými kontrastními švy. Karoq SportLine je nabízen s pohonem předních nebo všech kol a s dvěma zážehovými a dvěma vznětovými motory o výkonu 110 kW (150 k) nebo 140 kW (190 k).

Škoda Karoq SportLine

 

Škoda Karoq Scout

Nová dobrodružně laděná terénní verze Karoq Scout nabízí standardně pohon všech kol a robustnější design. Stříbrné plastové díly kolem vozu chrání karoserii ve městě i v terénu. Masku chladiče a boční okna zdobí chromované lišty. Standardně jsou dodávaná osmnáctipalcová nebo na přání dostupná devatenáctipalcová kola z lehké slitiny. Interiér zdobí černý dekor Piano black, dekorační obložení se vzhledem tmavého jasanového dřeva a sedadla čalouněná novým vzorem a zdobená kontrastními švy. O pohon se starají dva vznětové motory o výkonu 110 kW (150 k) a 140 kW (190 k) nebo zážehový motor 1,5 TSI o výkonu 110 kW (150 k).

Škoda Karoq

 

Škoda Octavia G-Tec

Škoda Octavia G-Tec má nový výkonnější motor 1,5 TSI/96 kW (130 k). V porovnání s provozem na benzin jsou hodnoty emisí CO2 u provozu na stlačený zemní plyn nižší asi o 25 %. Vůz také produkuje o mnoho méně oxidů dusíku (NOx) a žádné saze. Octavia G-Tec je dostupná pouze s karoserií kombi. Maximální dojezd na čistě ekologický provoz na zemní plyn činí 480 km. Tři nádrže na CNG mají celkovou kapacitu 17,7 kg. O jízdu na místech, kde není dostupná čerpací stanice na CNG, se stará nádrž na benzin o objemu 11,8 l.

Škoda Octavia G-Tec

 

Komentáře ke článku