Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kodiaq bude pomáhat a chránit

Kodiaq bude pomáhat a chránit

Škoda předala policii prvních padesát vozů

Vozy Škoda Kodiaq vstupují do služeb zákona. Značka Škoda Auto předala Policii České republiky na svém polygonu v Úhelnici u Mladé Boleslavi prvních padesát aut. Ta budou nasazena u dopravní a pořádkové policie. Do konce roku policisté obdrží ještě dalších 239 kusů tohoto modelu.

„Mám radost, že se nám podařilo zajistit obměnu policejních vozidel pro více než 240 prvosledových hlídek, které vyjíždějí k těm nejzávažnějším incidentům na území celé České republiky,“ říká policejní prezident Martin Vondrášek. „Nová vozidla bez problému pojmou speciální vybavení včetně dlouhých zbraní a budou hlídkám zajišťovat vyšší bezpečnost i komfort každodenní náročné služby,“ dodává.

Předávka prvních padesáti kodiaqů je součástí pokračující obměny policejního vozového parku. Z toho má radost ministr vnitra Vít Rakušan.

„Postupná výměna starých vozů za nové je naprostá nutnost a je skvělé, že se nám v obměně daří pokračovat. Nová, kvalitní a speciálně vybavená vozidla jsou zárukou, že policie bude schopná vždy zasáhnout tam, kde je bezprostředně ohrožen život či zdraví občanů,“ pochvaluje si.

Nové vozy policie pochopitelně nedostává v sériovém provedení. Budou totiž upraveny speciálně pro její potřeby. To zahrnuje osazení speciálním ochranným rámem vpředu, dodatečnou ochranu podvozku i pohonného ústrojí pro zajištění plné funkčnosti při zhoršených jízdních podmínkách nebo úpravu interiéru tak, aby bylo možné převážet zadržené osoby. Vozy už úspěšně absolvovaly povinné nárazové testy.

Policie ČR obdržela prvních padesát vozů Škoda Kodiaq. Foto: Škoda Auto


Všechna tato auta jsou poháněna zážehovým motorem 2,0 TSI o výkonu 180 kilowatt a součástí jejich vybavy je také automatická převodovka DSG. Budou se rovněž moci spoléhat na pohon všech kol, aby bylo možné provádět zásahy také v zimě nebo na obtížně dostupných místech.

Značka Škoda dodává českým bezpečnostním silám vozy dlouhodobě. Od roku 1993 předala českým policistům nebo ministerstvu vnitra více než 23 000 automobilů. V současnosti využívá Policie ČR především modely Octavia, Scala a Superb.

Zdroj: Škoda Auto, úvodní foto: Škoda Auto

Komentáře ke článku