Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Deklarace o rozvoji služeb městské mobility

Deklarace o rozvoji služeb městské mobility

Carsharing HoppyGo součástí aplikace Moje Praha

Škoda Auto, hlavní město Praha a Fakulta dopravní Českého vysokého učení technického společně realizují vize udržitelné městské mobility v metropoli. Přitom hrají důležitou roli elektromobilita a digitální služby mobility, právě tak jako nové modely sdílené ekonomiky nebo výměna dat mezi automobily a infrastrukturou.

Při podpisu společné deklarace podpory. v Praze člen představenstva společnosti Škoda Auto pro oblast Řízení lidských zdrojů Bohdan Wojnar řekl: „Společně s městem Praha a Českým vysokým učením technickým pracujeme s koncepty Smart City na konkrétních službách mobility, které našim zákazníkům přinesou opravdovou přidanou hodnotu.“

„Velice vítáme spolupráci se společností Škoda Auto na globálních projektech v oblasti automobilového průmyslu v Praze. Za městskou společnost Operátor ICT a hlavní město Praha jsme připraveni poskytnout maximální součinnost při naší vzájemné spolupráci,“ dodal Michal Fišer, generální ředitel městské společnosti Operátor ICT, a.s., která má na starosti rozvoj chytrých řešení a technologií v metropoli.

Již na začátku kooperace se realizují konkrétní projekty. Jde například o modely carsharingu s budoucími elektromobily Škoda nebo vytvoření flotily sdílených elektrických skútrů. Další záměry se týkají chytrého parkování („Smart Parking“). Řidiči dostanou možnost najít rychle a spolehlivě cestu k volnému parkovacímu místu a ušetří si tak zbytečné kilometry při jeho hledání. Navíc se aktuální a budoucí služby mobility Škoda Auto propojí s kartou pro pražskou hromadnou dopravu Lítačka. Ta tak v budoucnu bude nabízet uživatelům také účet pro sdílení automobilů (Carsharing Account). Službu sdílení soukromých aut HoppyGo inicioval Škoda Auto DigiLab. Členové zde nabízejí svůj soukromý automobil dalším uživatelům.

Nedávno Operátor ICT a hlavní město Praha uvedli aplikaci Moje Praha, ve které jsou integrovány údaje o poloze vozů carsharignu HoppyGo. Jde o službu většinově spadající pod Škoda Auto DigiLab. Aplikace ukazuje polohu všech aut, která sdílejí různí provozovatelé.

Všechny tři strany se budou společně ucházet o dotace Evropského inovačního a technologického institutu (EIT), které jsou připraveny na podporu změny mobility ve městech.

Komentáře ke článku