Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kleber přichází s novým letním obutím

Kleber přichází s novým letním obutím

Zkrátí brzdnou dráhu a sníží spotřebu

Po dvou letech vývoje představuje značka Kleber své dvě nové řady letních pneumatik Dynaxer UHP a Dynaxer HP4.

Mají lepší brzdné vlastnosti a kratší brzdnou dráhu na mokrém (– 4,7 m) i na suchém povrchu (– 1,5 m), a to díky patentované směsi a samozamykacím lamelám, které snižují deformaci za jízdy.

Dezén se dvěma průběžnými vnějšími drážkami zdůrazňuje asymetričnost pneumatiky lepší přilnavostí při zatáčení a vytlačováním vody za mokra. Technologie samozamykacích lamel pomáhá zvýšit tuhost kontaktní plochy a potlačit valivý odpor, díky čemuž klesá spotřeba paliva.

Produktová řada je schválena pro použití ve všech evropských zemích, Rusku, na Ukrajině, v Bělorusku a v některých státech Blízkého východu. U nás se prodává Dynaxer UHP v rozměrech sedmnáct a osmnáct palců. Pneumatiky s profilovým číslem (poměr výšky bočnice/šířky běhounu) nižším než 50 budou napřesrok dostupné jako devatenáctipalcové a od roku 2020 jako dvacetipalcové. Dynaxer HP4 přijde na trh v lednu 2019 v rozmezí od 14 do 17 palců.

Komentáře ke článku