Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ford Mondeo Hybrid nyní i jako kombi

Ford Mondeo Hybrid nyní i jako kombi

Na trh přijde v roce 2019

Ford v roce 2019 představí vylepšenou řadu modelů Mondeo Hybrid s benzin-elektrickým pohonem. Novinkou bude varianta Mondeo Hybrid kombi.

Mondeo Hybrid se aktuálně nabízí se čtyřdveřovou karoserií, jejíž nízká linie střechy připomíná sportovní kupé, a v některých evropských zemích také jako luxusní Mondeo Hybrid Vignale (není dostupné v České republice).

Hnací soustavu tvoří speciálně vyvinutý zážehový dvoulitrový motor, který pracuje v Atkinsonově cyklu, dále elektromotor, sloužící jako jeho podpora, a generátor, jenž umožňuje rekuperační dobíjení kapalinou chlazené, recyklovatelné lithium-ion baterie o kapacitě 1,4 kWh, uložené za zadními sedadly. Rekuperací lze zachytit až 90 procent energie, která je při zpomalování či brzdění jinak ztracena.

Vůz je schopen jízdy v čistě elektrickém režimu. Celkový výkon hybridní soustavy činí 138 kW (187 k), kola jsou poháněna přes automatickou převodovku s plynule měnitelným převodem. Spotřeba paliva začíná na 4,4 l/100 km a emise CO2 na 101 g/km.

Mezi použité podpůrné systémy patří kupříkladu ukazatel Smartgauge, který usnadňuje sledování spotřeby paliva a elektrické energie, nebo řízení s elektrickým posilovačem. Nechybějí ani elektrický pohon klimatizace, chladicí soustavy a podtlakových systémů, Active City Stop, aktivní parkovací asistent, zadní bezpečnostní pásy s integrovanými airbagy, infotainment SYNC 3 či adaptivní LED světlomety.

Komentáře ke článku