Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ford Transit Custom PHEV

Ford Transit Custom PHEV

Plug-in hybrid poprvé v užitkovém voze

Inovace Fordu v segmentu užitkových vozů pokračují elektrifikovanými produkty. Na veletrhu užitkových automobilů v Hannoveru představí automobilka ve finální sériové podobě Transit Custom plug-in hybrid, tedy hybridní pohon, kombinující zážehový motor s elektromotorem s akumulátory umožňujícími dobíjení ze zásuvky. Na trh bude uveden v roce 2019.

Inovativní Transit Custom PHEV má hybridní pohonnou soustavu, která umožňuje jízdu na čistě elektrický pohon až do vzdálenosti 50 km. K prodloužení dojezdu po vyčerpání kapacity akumulátorů slouží zážehový motor 1,0 EcoBoost.

Díky tomu, že soustava kapalinou chlazených lithio-ionových akumulátorů je umístěna pod podlahou, zůstává zachován celý nákladový prostor. Vůz má zcela nový interiér, převzatý z nejaktuálnějšího Transitu Custom, a je standardně vybaven zabudovaným modemem FordPass Connect pro rozšířené možnosti konektivity.

Další novinkou bude nový Transit s mild-hybridním pohonem (mHEV) s elektrickým okruhem 48 V a motor-generátorem. Je to poprvé, kdy se tato technologie objevuje v užitkovém voze. Systém sníží spotřebu paliva, zejména v městském provozu. Mild-hybridní technologie při zpomalení rekuperuje energii, ukládá ji do lithio-ionových akumulátorů baterie a následně ji využívá k podpoře spalovacího motoru při akceleraci a k napájení elektrického příslušenství.

 

Komentáře ke článku