Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kia Ceed GT Line

Kia Ceed GT Line

Sportovní edice pro kompaktní hatchback a kombi.

Na letošním autosalonu v Paříži Kia představuje vozy Ceed GT Line, inspirované novými výkonnými modely Kia Ceed GT a Kia ProCeed GT. K dispozici budou pro karoserie hatchback a kombi Sportswagon, zatímco pro ProCeed GT Line jde o standardní výbavu.

Kia Ceed GT Line

Specifikace Ceed GT Line byla vyvinuta výlučně pro evropské silnice se zaměřením na evropské řidiče. Jízdní vlastnosti byly odladěny na nejrůznějších typech evropských cest. K objednání budou tyto vozy v prvním čtvrtletí 2019 se sedmiletou záruky Kia (s omezením na 150 000 km).

Exteriér uvádí designové prvky odvozené od modelu GT, např. lem masky chladiče v kombinaci leskle černého odstínu a matného chromu, litá kola GT Line 17“ (standardně) nebo 18“ (na přání), nově tvarované nárazníky vpředu i vzadu atd.

V interiéru se Ceed GT Line odlišuje černým čalouněním střechy a kovovými lištami na prazích dveří. Vozy ve specifikaci GT Line jsou standardně vybaveny zploštělým sportovním volantem. Sportovní sedadla jsou vpředu potažená černou látkou a světle šedou umělou kůží. Zákazníci si mohou objednat i sportovní sedadla z nové verze GT, čalouněná černou kůží a velurem se šedým prošíváním.

Kia Ceed GT Line

Pro vozy GT Line jsou připraveny přeplňované motory - tříválec 1,0 T-GDi/88 kW (120 k) s největším točivým momentem 172 N.m, čtyřválec 1,4 T-GDi/103 kW (140 k) s maximálním točivým momentem 242 N.m nebo turbodiesel Smartstream 1,6 CRDi ve dvou výkonových variantách - 85 kW (115 k) nebo 100 kW (136 k). Všechny motory je možné kombinovat se šestirychlostní přímo řazenou převodovkou, pro motory 1,4 T-GDi a 1,6 CRDi je k dispozici i sedmistupňová dvouspojková převodovka Kia s řazením páčkami pod volantem.

Pro Ceed GT Line se standardně dodává systém infotainmentu, který zahrnuje audio se sedmipalcovým dotykovým displejem nebo  s navigací a dotykovou osmipalcovou obrazovkou včetně online služeb Kia Connected Services s podporou od TomTom.

Ceed je standardně vybaven stabilizačním systémem VSM (Vehicle Stability Management), udržováním vozidla v jízdním pruhu s asistentem pro zamezení čelním kolizím a zadní parkovací kamerou. Na přání se dodávají inteligentní tempomat (Smart Cruise Control) s funkcí Stop and Go (pro verze vybavené sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou), systém pro sledování mrtvých úhlů, monitorování provozu za vozidlem, inteligentní parkovací asistent a funkce rozpoznávání chodců v rámci asistenta pro zamezení čelním kolizím.

Kia Ceed GT Line

Komentáře ke článku