Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Automobily z Autobond Group pro pražské hasiče

Automobily z Autobond Group pro pražské hasiče

Vozy Kia Ceed SW a Sportage jsou určeny k logistickým účelům

Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy má nyní k dispozici devět nových automobilů značky Kia. Smlouvu o jejich tříměsíčním bezplatném testování uzavřeli pražští hasiči se společností Autobond Group.

Autobond Kia HZS

Ředitel HZS Praha brigádní generál Roman Hlinovský převzal z rukou ředitele Autobond Group Milana Štědry a vedoucí prodeje značky Kia Pavlíny Kubátové klíčky od pěti vozů Kia Ceed SW 1,4 a čtyř Kia Sportage 1,6 GDI. K předání došlo v areálu hasičské stanice č. 11 v Praze-Modřanech, která je v současné době nejmodernější v našem hlavním městě.

Zapůjčené vozy budou pražským hasičům sloužit především k nejrůznějším logistickým účelům, dopravě zaměstnanců a přepravě nákladů.

„Vozy Kia, které máme nyní k dispozici, jsou v civilní verzi, takže je nelze využívat k požárním zásahům. Kromě přepravy osob a materiálu je budeme používat také při výjezdech na nejrůznější preventivní akce. Rádi využíváme této možnosti, abychom přednosti těchto vozů mohli vyzkoušet v náročném provozu našich hasičských stanic,“ říká tiskový mluvčí pražských hasičů major Martin Kavka.

Flotilu vozidel Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy tvoří asi pět desítek speciálních zásahových automobilů a čtyři desítky osobních automobilů v 11 hasičských stanicích. V loňském roce pražští hasiči zasahovali u více jak deseti tisíc událostí, z nichž téměř polovinu tvořily nejrůznější technické havárie. Požárů, které si vyžádaly hasičský zásah, bylo hlášeno 2201. Vozidla HZS Praha vyjížděla k celkem 1032 dopravním nehodám.

„Rádi bychom u takových klientů s našimi automobily uspěli. Víme, že můžeme nabídnout záchranným složkám automobily s vysokou užitnou hodnotou při velice dostupných cenách. Navíc je to pro nás příležitost pomoci tam, kde můžeme,“ řekl během předávání automobilů ředitel Autobond Group Milan Štědra.

Autobond Kia HZS

Komentáře ke článku