Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Byla zahájena výroba Seatu Tarraco

Byla zahájena výroba Seatu Tarraco

Bude vznikat po boku VW Tiguan a Touran

Výroba vlajkové lodi značky Seat byla zahájena v německém Wolfsburgu. Bude zde vznikat po boku svých koncernových sourozenců Volkswagenů Golf, Tiguan a Touran. V tomto závodu VW jde o první spolupráci s jinou koncernovou značkou po dvaceti letech.

„Tarraco bylo kompletně navrženo, zkonstruováno a vyvinuto společností Seat ve Španělsku. Společně s opravdu nadšeným týmem ve výrobním závodě Wolfsburg pak bylo vozidlo připraveno pro sériovou výrobu, a to během velmi krátké doby. To ještě více upevňuje již tak velmi úzké vazby mezi Seatem a Volkswagenem,“ prohlásil Dr. Matthias Rabe, člen představenstva společnosti Seat, odpovědný za výzkum a vývoj.

Dr. Andreas Tostmann, člen představenstva Volkswagenu, odpovědný za výrobu, uvedl: „Kompetentní koncernová výrobní síť na nejvyšší světové úrovni je jedním z největších faktorů pro zvyšování efektivity. Seat Tarraco je příkladem budoucí praxe, v níž bude více výrobních závodů v koncernové výrobní síti vyrábět vozidla pro několik koncernových značek současně.“

Není to však první spolupráce wolfsburgské továrny se značkou Seat. Mezi lety 1996 a 1998 zde z výrobní linky sjížděl miniautomobil Seat Arosa. V historii se zde postupem času vyráběly i některé modely Audi, konkrétně 50, 80 a 100. Nyní tak jde  již o pátou spolupráci s jinou koncernovou značkou.

Komentáře ke článku