Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Seat Tarraco

Seat Tarraco

Velké SUV konkurující Škodě Kodiaq

Seat Tarraco je velké SUV navržené a vyvinuté v Martorellu (Barcelona) a vyráběné ve Wolfsburgu (Německo).

Seat Tarraco

Třetí SUV značky Seat přijde s možností volby pěti nebo sedmi sedadel a bude uvedeno na trh na začátku roku 2019 se zahájením předprodeje v prosinci.

Tarraco je označení podle středomořského města Tarragona, historického a kulturního centra s mladým a dobrodružným duchem. Bylo vybráno ve veřejném hlasování více než 140 000 fanoušků, kteří se zúčastnili poslední fáze soutěže #SEATseekingName.

Nastavení adaptivních tlumičů DCC (Dynamic Chassis Control) je připraveno pro sportovní jízdu i maximální komfort při cestování. Řidič si může zvolit vlastní nastavení nebo nechat automatické, měnící charakteristiku pérování v závislosti na povrchu vozovky a jízdním stylu.

Seat Tarraco

Tarraco má délku 4735 mm a výšku 1658 mm. Design přídě s výraznější maskou chladiče naznačuje nový styl značky Seat. Ostře tvarované LED světlomety si zachovávají pro Seat charakteristický trojúhelníkový základní tvar. Tarraco v sériové výbavě linií Xcellence a Style používá výhradně techniku LED.

Zážehový čtyřválec 1,5 TSI má nejvyšší výkon 110 kW (150 k) a přes šestirychlostní přímo řazenou převodovku pohání přední kola. Motor 2,0 TSI má 140 kW (190 k). Je spojen se sedmistupňovou převodovkou DSG a pohonem všech kol 4Drive. Turbodiesely 2.0 TDI jsou ve dvou výkonových verzích 150 a 190 k, spojeny se sedmistupňovou převodovkou DSG a pohonem všech kol 4Drive. Verze se 150 k bude dostupná i se šestirychlostní přímo řazenou převodovku a pohonem předních kol.

V interiéru jsou 10,25“ přístrojový displej Seat Digital Cockpit a osmipalcová obrazovka s uživatelským rozhraním, na němž mají cestující přístup k rozsáhlému portfoliu služeb v oblasti konektivity.

Vůz bude přímým konkurentem Škody Kodiaq, s níž sdílí i stejnou platformu MQB-A s dlouhým rozvorem.

Seat Tarraco

Komentáře ke článku