Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Senior bez nehod

Senior bez nehod

Pojišťovna podporuje kampaň pro starší řidiče

Ke konci roku 2015 činil podíl seniorů na celkové populaci České republiky zhruba 18 %. Do roku 2020 naroste na téměř 21 %, do 2030 na 24 % a do 2050 na třetinu.

Adekvátně tomu se bohužel zvyšuje i jejich zastoupení mezi oběťmi dopravních nehod. Za první polovinu letošního roku již dosáhlo jedné čtvrtiny. Proto je s podivem, že pokud jde o dlouhodobé preventivní kampaně, doposud jako by senioři zůstávali stranou.

Každoročně desítky usmrcených a stovky těžce zraněných z jejich řad a také z toho vyplývající vysoké celospolečenské ekonomické ztráty jsou alarmující. Navíc predikce do budoucích let vypovídají o tom, že právě starším občanům je třeba věnovat zvýšenou pozornost. To vše bylo důvodem pro to, aby se naše pojišťovna stala generálním partnerem celostátní akce Senior bez nehod,“ uvedl Milan Káňa, tiskový mluvčí pojišťovny Kooperativa.

Realizaci zabezpečuje společnost Echopix, nutné finance přijdou z Fondu zábrany škod. Po celé České republice se od letošního září do konce příštího roku uskuteční na 300 edukativních přednášek, a to formou divadelních scének spojených s odborným výkladem a audiovizuální prezentací. Součástí bude i hlasovací zařízení v publiku, díky kterému budou moci přítomní interaktivně rozhodovat o vývoji sledovaného děje. Do měst a obcí, ve kterých se turné nezastaví, budou distribuovány vzdělávací balíčky.

Součástí projektu je i prezentace v médiích. Veřejnost se s ní bude moci setkat na různých televizních i rozhlasových stanicích, v tisku a na internetu.

Komentáře ke článku