Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Scala - poodhalování pokračuje

Škoda Scala - poodhalování pokračuje

Další detaily nástupce Rapidu Spaceback

Škoda pokračuje ve hře s médii a zveřejnila další informace o připravovaném nástupci modelu Rapid Spaceback, který přijde s novým jménem Scala.

Škoda Scala covered

Nový vůz je postaven na modulární platformě MQB, která umožňuje použití nejmodernějších pohonných jednotek a komponent podvozku, ale i asistenčních systémů, které jsou zde k dispozici poprvé nebo v rozšířené verzi.

Délka nového kompaktního hatchbacku je 4362 mm, šířka 1793 mm a výška 1471 mm, rozvor náprav je dlouhý 2649 mm. Základní objem zavazadlového prostoru činí 467 l, sklopením opěradel zadních sedadel jej lze zvětšit až na 1410 l. Pod zadním nárazníkem bude za příplatek mechanicky sklopné tažné zařízení.

Škoda Scala covered

Nabídka motorů zahrnuje tři zážehové a jeden vznětový, v průběhu roku 2019 přibude verze s pohonem na ekologický zemní plyn (CNG). Všechny motory mají přímé vstřikování, přeplňování turbodmychadlem, Start-Stop systém a rekuperací brzdné energie a jsou vybaveny filtrem pevných částic. Tříválec 1,0 TSI/70 kW (95 k) je kombinován s přímo řazenou pětirychlostní převodovkou, verze 1,0 TSI/85 kW (115 k) se šestirychlostní převodovkou, za příplatek se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG, stejně jako čtyřválec 1,5 TSI/110 kW (150 k).

Čtyřválcový turbodiesel 1,6 TDI/85 kW (115 k) s točivým momentem 250 N.m je standardně vybaven systémem SCR se vstřikováním AdBlue. Také ten lze kombinovat se šestirychlostní převodovkou, za příplatek se sedmistupňovou převodovkou DSG. Tříválcový 1,0 G-Tec/66 kW (90 k) primárně spaluje zemní plyn (CNG), při kterém se vypouští méně emisí CO2 a NOx. Po vyčerpání plynu může být poháněn i benzinem.

Škoda Scala covered

Za příplatek bude dostupný systém Sport Chassis Preset, který nabídne dvě různá nastavení podvozku, který je o 15 mm nižší. Kromě režimu Normal zde bude Sport s tužší charakteristikou tlumičů. Řidič může přepínat obě nastavení v menu volby jízdního režimu Driving Mode Select.

Displej infotainmentu má velikost až 9,2“. Flexibilně konfigurovatelný Virtuální kokpit, který je dostupný na přání, má displej o velikosti 10,25“. Scala je prvním modelem značky, který je sériově vybaven připojením k internetu se zabudovanou kartou eSIM pro vysokorychlostní připojení LTE.

Poměrně věrnou představu o podobě vozu a do značné míry i o jeho interiéru nabídla studie Vision RS, představená na autosalonu v Paříži. Oficiální prezentace vozu Škoda Scala se předpokládá počátkem prosince.

Škoda Scala skica
Škoda Vision RS
Škoda Vision RS
Škoda Vision RS

Komentáře ke článku