Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nová Škoda Kodiaq GT vypadá skvěle

Nová Škoda Kodiaq GT vypadá skvěle

Pro Čechy zapovězená škodovka oplývá moderní technikou

Zatímco doma již netrpělivě vyhlížíme první mladoboleslavské sportovní SUV Škoda Kodiaq RS, v Číně se již brzy představí jiná žhavá novinka naší domácí značky.

A to sice Kodiaq GT, první SUV s tvarem kupé karoserie s českým původem. Novinka si s sebou nese dynamický profil a známé motory. V Číně bude představovat vrchol modelové nabídky. Právě čínský trh je pro některé automobilky, včetně té naší, největší (vždyť jen v roce 2016 jsme do Číny dodali 325 000 vozů). Představení unikátního modelu je tak logické. Na čínském trhu jsou k mání velmi dobře známé modely Kodiaq a Karoq. Dále, pro český trh zapovězené, městské SUV Kamiq, a nyní se k nim připojí i Kodiaq GT. 

Novinka se na první pohled může jevit jako konkurent pro BMW X4 a Mercedes-Benz GLC kupé. Robustní exteriér s luxusním interiérem mají řidiči zajistit komfort a pohodlí, s případnou dávkou dynamiky nebo schopností v mírném terénu. Vůbec poprvé nese vůz naší značky nápis Škoda uprostřed zadních dveří. Auto evokuje představu robustního a majestátního vozu, s LED světlomety a trojrozměrně tvarovaným nárazníkem. Luxus je samozřejmostí i v interiéru. Kodiaq GT bude neustále online a komunikovat s řidičem prostřednictvím individuálně nastavitelného virtuálního kokpitu, který je součástí základní výbavy. Samozřejmostí je i plejáda bezpečnostních asistentů a pomocníků, jakými jsou Blind Spot Detect, Front Assist nebo adaptivní tempomat.

Motorová nabídka se skládá z dvojice zážehových motorů. Pro ty méně náročné, kteří upřednostňují auta spíše na efekt, je tu dvoulitrový čtyřválec TSI o výkonu 137 kW (186 k), který pohání pouze přední nápravu. Pro ty, kterým jde o funkčnost, je tu stejný objem, ovšem vyšší výkon. Motor 2.0 TSI, který dosahuje výkonu 162 kW (220 k), je k mání i se sedmistupňovou převodovkou DSG, a, což je nejdůležitější, s pohonem všech čtyř kol.


Škoda Kodiaq GT se široké veřejnosti poprvé představí na autosalonu Auto Guangzhou v čínském Kantonu, který proběhne 16. až 26. listopadu letošního roku. My doma se ale můžeme těšit na Kodiaq RS, který je už za dveřmi. Stojí 1 189 900 Kč a je to nejrychlejší sedmimístné SUV na Severní smyčce Nürburgringu.

Komentáře ke článku