Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda představila modernizovaný Kodiaq

Škoda představila modernizovaný Kodiaq

Na výběr bude pět motorizací

Nový Kodiaq navazuje na úspěšné první provedení velkého SUV mladoboleslavské automobilky. První velké SUV mladoboleslavské značky položilo základy aktuální paletě SUV modelů ŠKODA a zároveň založilo tradici pojmenovávání SUV značky názvy s písmenem K na začátku a Q na konci.

V rámci příprav na premiéru původního modelu se na jeden den změnilo jméno městečka Kodiak, které leží na ostrově u jižního pobřeží Aljašky, na Kodiaq. V jazyce domorodých obyvatel, Alutiiqů, je písmeno „Q“ na konci slova charakteristické pro názvy zvířat. Platí to i v případě největšího medvěda hnědého na světě – kodiaka, který žije pouze na ostrovech u aljašského pobřeží a jehož jméno velké SUV KODIAQ dostalo.

Nový vůz v rámci virtuální prezentace představil předseda představenstva ŠKODA AUTO Thomas Schäfer a také šéfdesignér automobilky Oliver Stefani. Ti společně odhalili upravený design s novou výraznější šestiúhelníkovou maskou chladiče a „čtyřokou“ grafikou čelních světlometů. Další výraznou novinkou je upravený přední nárazník, který je po obou stranách orámovaný prvky ve tvaru písmene L. Vyznačuje se širším centrálním přívodem vzduchu a dekory v barvě hliníku. Na zádi opět najdeme světlomety s typickou grafikou ve tvaru písmene C, i ty jsou tentokrát užší a ostřeji řezané než u předchůdce.

 

Na předchozí model, jehož se prozatím prodalo přes 600 000 kusů, navazuje rovnou celá paleta verzí, včetně prémiového provedení LAURIN & KLEMENT, sportovně zaměřeného SPORTLINE a nejvýkonnější verze KODIAQ

 

Komentáře ke článku