Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Buggyra posílá na Dakar dva kamiony

Buggyra posílá na Dakar dva kamiony

Kolomého podpoří Šoltys

Také v příštím roce nebude tým Buggyra Racing chybět v dálkové Rallye Dakar. Do jejího 41. ročníku vyšle dva kamiony, pilotované Martinem Kolomým a Martinem Šoltysem.

Stáj na jejich přípravě opět kooperovala se společností Tatra Trucks. Smlouva o vzájemné pomoci byla prodloužena o další dva roky.

Až sedmdesát procent trati maratonu, která tentokrát vede výhradně na území Peru, je vytýčeno na písčitém povrchu. „V rozježděném písku to bude peklo na zemi. Když se dostaneme zdraví do cíle, budeme spokojeni. Jsem velký optimista, ale na druhou stranu si uvědomuji, že už jsme měli mnohokrát různé problémy. Snad se nám tentokrát vyhnou," uvedl Martin Kolomý, s nímž do kabiny trucku usednou navigátor Rostislav Plný a mechanik Jiří Štross.

 

Martin Kolomý patří tradičně k nejrychlejším kamionerům v Rallye Dakar

 

Martin Šoltys se Dakaru zúčastní podruhé a doufá v lepší výsledek: „Věřím, že tento start bude o něco jednodušší. Jsem celkem rád, že se pojede jen v Peru a ne v nadmořských výškách v Bolívii.

V zajímavé roli odcestuje do Jižní Ameriky dakarská legenda Josef Kalina. „Letos mě čeká práce moderátora pořadu Dakar za oponou, který běžel na České televizi již loni. Podíváme se v něm především do zákulisí a porozhlédneme se i po závodní trase v Peru,“ prozradil.

Komentáře ke článku