Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda ukázala první fotografie novinky Scala

Škoda ukázala první fotografie novinky Scala

Škoda Scala poprvé bez maskování

Domácí škodovka poprvé ukázala fotografie nemaskovaného nového modelu Škoda Scala. Ta bude prvním sériově vyráběným modelem, který využívá další fázi designového jazyka značky Škoda.

Tradiční česká značka přitom prochází důmyslnou evolucí namísto revoluce. Původní DNA značky Škoda již také obsahovala krystalické prvky, které odkazují na uměleckou tradici výroby českého křišťálu. Nyní získává nové akcenty překvapivou souhrou funkce a emocí: Simply Surprising. Nová vozidla Škoda budou dokonale ztělesňovat soubor hodnot značky, výstižně shrnutý pojmem Smart Understatement.

Na fotografiích jsou vidět zatím spíše některé detaily, ale když si je spojíme se studií Vision RS, která byla předobrazem modelu Škoda Scala, tak už dostáváme reálnější obrázek. A dobrá zpráva je, že tentokrát se sériový model od povedené studie asi příliš lišit nebude. To co ale vidíme na fotkách je nepochybně nejvyšší výbavový stupeň. Dá se tedy předpokládat, že základní verze bude mnohem prostší.

 

 

Každopádně fotky ukazují, že alespoň ve vyšších výbavách bude mít vůz sportovní vzhled včetně spousty detailů, které jsme viděli na Vision RS. Například karbonovou masku (nebo možná v sérii s imitací karbonu), full LED světlomety, sklo pátých dveří protažené až k hraně nad SPZ a nápis Škoda místo loga vzadu na pátých dveřích. Přakvapením pak je, že ani na fotkách sériové verze nejsou vidět kliky. Budou zapuštěné jako na studii Vision RS, nebo se je fotografovi podařilo zamaskovat stínem.

 

 

Zajímavý je pak i pohled do interiéru, ovšem tam zatím není k dispozici fotografie, ale pouze skica designérů. Naznačuje ale, že by se interiér také nemusel výrazně lišit od studie Vision RS. Ale na to si musíme ještě počkat do premiéry 6. prosince v Tel Avivu. Alespoň sportovně zaměřený model, pokud v nabídce bude, by se i interiérem mohl blížit zmíněné studii.

 

 

Škoda Scala DarkoudisŠkoda Auto uvádí, že na designu modelu Scala pracoval mezinárodní tým designérů, který čítá přes 150 zaměstnanců 28 národností. Kromě areálu Česany v Mladé Boleslavi má Škoda Design ateliér v Praze v secesní budouvě na Masarykově nábřeží a navíc i v čínské Šanghaji. Proto se v oddělení designu scházejí rozmanité nápady z různých kultur a koutů světa.

 

Komentáře ke článku