Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Scala - první fotografie interiéru

Škoda Scala - první fotografie interiéru

Poslední poodhalení před světovou premiérou

Už jen týden chybí do světové premiéry nového kompaktního hatchbacku Škoda Scala. Ta se odehraje 6. prosince 2018 v izraelském Tel Avivu.  Škoda Auto proto dnes využívá poslední příležitost k dalšímu poodhalení detailů tohoto vozu před tím, než jej budeme vidět jako celek.

Škoda Scala interier

První fotografie interiéru ukazují nový koncept uspořádání, který odpovídá tomu, co bylo ukázáno v Paříži na studii Škoda Vision RS. Scala tento design poprvé převádí do sériového vozu značky. Jeho základním prvkem jsou vysoko umístěný centrální displej ve formě tabletu, umístěný v zorném poli řidiče, a nově tvarovaná přístrojová deska.

Škoda Scala interier

Ústředním bodem je displej s úhlopříčkou až 9,2“, na nějž řidič i spolujezdec dobře vidí. Volně stojící displej je lemován charakteristickou linkou, která se odvolává na linie kapoty. Tato linie pod displejem kromě toho tvoří i ergonomickou oporu pro ruku, ovládající dotykovou obrazovku.

Škoda Scala interier

Ovládání klimatizace ve středovém panelu a tlačítka pro systém start-stop, volbu jízdního profilu nebo parkovacího asistenta, přímo před řadicí pákou, jsou v řidičově dosahu. Boční výdechy ventilace sahají až ke dveřím a posilují optickou šířku a velkorysý dojem prostornosti.

Škoda Scala interier

Přístrojová deska a výplně předních dveří mají kvalitní měkčený povrch s novou specifickou strukturou. Ta napodobuje krystalické struktury a v budoucnu bude pro styl značky Škoda typická.

Vedoucí designu interiéru společnosti Škoda Auto Norbert Weber k tomu uvedl: „Nová Škoda Scala je prvním sériovým vozem, v němž realizujeme náš nový koncept interiéru a spolu s novými barvami a materiály zavádíme i modernizovaný designový jazyk. Premiéra modelu Scala je počátkem nové identity značky Škoda, která je emocionální a zároveň funkční.“

Škoda Scala interier

Komentáře ke článku