Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Porsche Macan S s motorem V6 Turbo

Porsche Macan S s motorem V6 Turbo

Rozšíření modelové řady kompaktního prémiového SUV

Porsche rozšiřuje nabídku verzí svého kompaktního SUV o výkonný model Macan S. Pohání jej nově vyvinutý zážehový motor V6 3,0 l s přeplňováním turbodmychadlem a filtrem pevných částic. Poskytuje nejvyšší výkon 260 kW (354 k) a maximální točivý moment 480 N.m. To odpovídá nárůstu o 10 kW (14 k), resp. 20 N.m v porovnání s předchůdcem.

 

Porsche Macan S

Přední světlomety jsou sériově vybaveny LED, za příplatek s adaptivním systémem Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus). Macan S využívá všechny novinky zavedené pro celou modelovou řadu, např. trojrozměrně tvarovaný pás LED svítilen na zádi a kompletně síťově propojený multimediální a komunikační systém Porsche Communication Management s 10,9“ dotykovým displejem a navigací s připojením k internetu a využíváním funkce dopravního zpravodajství v reálném čase prostřednictvím cloudu Here. Součástí sériové výbavy je rovněž Porsche Connect Plus včetně telefonního modulu LTE s kartou SIM, hotspotu WLAN a mnoha nových služeb Porsche Connect.

 

 

Porsche Macan S

V rámci modernizace byl rozsáhle optimalizován i podvozek s pneumatikami odlišných rozměrů na přední a zadní nápravě. Vynikající trakci zajišťuje systém Porsche Traction Management (PTM) s inteligentním pohonem všech kol.

 

Nově nastavené příčné zkrutné stabilizátory přispívají k neutrálnějším jízdním vlastnostem. Pro zvýšení jízdní dynamiky se za příplatek dodávají vyspělé systémy, jakými jsou adaptivní tlumiče Porsche Active Stability Management (PASM), výškově nastavitelné vzduchové pérování nebo Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) pro rozdělování točivého momentu brzdnými zásady na jednotlivých kolech.

Zdokonalené brzdy s preciznější modulací brzdného účinku doplňují větší brzdové kotouče vpředu, přičemž Macan S může být za příplatek vybaven keramickými kotouči Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

 

Porsche Macan S

Sportovní ambice nového modelu Macan S umocňují na přání dodávaný sportovní volant GT z modelu 911 a sada Sport Chrono s voličem jízdních režimů na volantu včetně tlačítka Sport Response. Na přání může být Macan S vybaven i novým asistentem pro jízdu v dopravní koloně.

 

Verze s paketem Sport Chrono dosahuje zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,1 s a nejvyšší rychlost 254 km/h. Kombinovaná spotřeba přepočtená na NEDC je 8,9 l/100 km.

Zákazníci mohou nový model Macan S již objednávat. Ceny v ČR začínají od 1 749 000 Kč včetně DPH a specifické výbavy.

Porsche Macan S

 

Komentáře ke článku