Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Příští Porsche Macan už pojede na elektřinu

Příští Porsche Macan už pojede na elektřinu

Nadále se bude vyrábět v Lipsku

Porsche začlení svůj závod v Lipsku do aktivit zaměřených na elektrickou mobilitu. Dozorčí rada automobilky totiž rozhodla, že nová generace Macanu bude v saské metropoli vyráběna právě s tímto druhem pohonu. Stane se tak po roce 2020.

Macan půjde ve šlépějích Taycanu, který se na trhu objeví již napřesrok. Kompaktní SUV bude disponovat technikou s napětím 800 V a při jeho konstrukci se využije ve spolupráci s Audi vyvíjená platforma PPE (Premium Platform Electric). 

V lipské továrně Porsche se bude vyrábět Macan na eletrický pohon

Vozy Porsche sjíždějí z linek lipské továrny již od roku 2002. Tehdy šlo o model Cayenne. O devět let později ho vystřídal právě Macan. Díky němu byl celý areál zmodernizován a přibyly karosárna a lakovna. Po dalším rozšíření se roční produkce vyšplhala na 90 000 vozidel, přičemž k Macanu se přiřadila rovněž Panamera. Porsche Leipzig, do něhož mateřská společnost zatím investovala přes 1,3 miliardy eur, v současnosti poskytuje obživu více než čtyřem tisícům zaměstnanců.

Komentáře ke článku