Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota Supra má být levnější než BMW Z4

Toyota Supra má být levnější než BMW Z4

Konkurence je veliká

Zatímco BMW Z4 už české ceny má, o Toyotě Supra toho zatím moc nevíme. Tetcuja Tada, hlavní inženýr automobilky Toyota, prozradil magazínu GoAuto, že na novou Supru je vyvíjen veliký tlak. Očekává se totiž toho od ní hodně a měla by si zasloužit své jméno co by pokračovatel slavného rodokmenu.

A takové auto se musí také zaplatit. I když se vyvíjelo společně s BMW Z4, musel být jeho vývoj velmi finančně náročný. Toyota ale přesto nechce, aby se nová Supra prodávala ve velkém, respektive, nechce z ní udělat dojnou krávu. Podle Tady má být nový sportovní vůz dostupný i pro obyčejné fanoušky Toyoty, ale hlavně je má uspokojit. 

Toyota Supra A90

„Naším cílem u sportovních vozů Toyota nejsou velká prodejní čísla, ale poskytovat auta lidem, kteří je mají opravdu rádi“, prozradil Tada. „Myslím si, že právě proto je pro některé automobilky těžké vyrobit sportovní vůz. Pokud jich můžete prodat více, je to jen výhoda, ale nesmí to být priorita.“

Velký tlak je na Supru vyvíjen také konkurencí. Podle Tady musí být Supra tak dobrá, jako jsou její soupeři. O ceně zatím nebyla řeč. A i když má být nová Supra levnější než BMW Z4, nikde není psáno, že tomu tak musí být i u nás. BMW Z4 stojí se základním dvoulitrem 1,2 milionu korun. Můžeme tak tedy očekávat novou Supru okolo milionu? Na tuto otázku nám již brzy odpoví české zastoupení automobilky.

Komentáře ke článku