Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Koncept Supry GT4 se bude prohánět v Goodwoodu

Koncept Supry GT4 se bude prohánět v Goodwoodu

Toyota zavzpomíná i na angažmá ve formuli 1

Toyota přiveze na Festival rychlosti v Goodwoodu koncept sportovní GR Supry GT4. Za její volant usedne tovární jezdec Mike Conway. Studie se veřejnosti představila poprvé na letošním ženevském autosalonu.

Standardní model GR Supra předvede hlavní konstruktér automobilky Tetsuja Tada. Bonbonkem pro diváky bude show driftérského šampiona Nobuterua Tanigučiho se sedmisetkoňovou Toyotou GR Supra Drift by HKS. Vůz je vybaven systémem přeplňování HKS GTIII-4R, zavěšením HKS Hipermax, brzdami Endless F:Racing a koly s pneumatikami Yokohama Advan.

Toyota se v Goodwoodu pochlubí modelem GR Supra

Ve statické expozici budou k vidění vítězný prototyp TS050 ze čtyřiadvacetihodinovky v Le Mansu, dakarský Hilux, rallyový speciál Yaris WRC nebo GR Supra VLN Edition, která se účastnila závodu 24 hodin Nürburgringu.

Také soukromí majitelé přivezou některé historické skvosty, kupříkladu monopost formule 1 TF108 z roku 2008 nebo soutěžní legendu osmdesátých let Toyotu Celica.

Komentáře ke článku