Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota rozšiřuje řadu GR Supra

Toyota rozšiřuje řadu GR Supra

Přijíždí exkluzivní edice Jarama Racetrack

GR Supra je sportovní vůz s klasickou kombinací předního motoru a pohonu zadních kol. Toyota nyní tuto řadu doplňuje o verzi Jarama Racetrack Edition, která bude v Evropě limitována na pouhých 90 vozů. V prodeji bude na vybraných trzích od března 2021, přičemž konkrétní data se budou lišit podle národních trhů.

GR Supra Jarama Racetrack Edition

 

Název Jarama Racetrack Edition je odvozený od slavného španělského okruhu, kde byla GR Supra poprvé představena. Jeho označení GR odkazuje na přímé zapojení vývoje vozu Toyota Gazoo Racing.

Supra na první pohled upoutá jedinečným lakem Horizon Blue, který kontrastuje s matně černým povrchem 19palcových kol z lehké slitiny a viditelnými červeně lakovanými brzdovými třmeny.

GR Supra Jarama Racetrack Edition

 

Každý vůz má unikátní štítek vložený do palubní desky z uhlíkových vláken, který ukazuje jeho výrobní číslo a mapu okruhu Jarama. Interiér je čalouněný černou Alcantarou s modrým prošíváním a sedadla jsou elektricky nastavitelná, mají nastavení paměti a integrované vyhřívání.

GR Supra Jarama Racetrack Edition

 

Sportovní výkon a ovladatelnost jsou stejné jako u běžné GR Supry, která těží z vyváženého podvozku a ideálním rozložením mezi širokou stopou a krátkým rozvorem. Nízké těžiště, lehká a vysoce tuhá karoserie a aerodynamicky efektivní design přispívají k agilitě a stabilitě vozu.

GR Supra Jarama Racetrack Edition

 

Sportovní auta doplňuje adaptivní odpružení, aktivní diferenciál a brzdy Brembo se čtyřmi hliníkovými předními třmeny a odvětrávanými předními kotouči.

Vůz je poháněn přeplňovaným šestiválcem o objemu 3,0 litru a výkonem 340 k, který ve spolupráci s osmistupňovou automatickou převodovkou umožní zrychlení z nuly na sto za 4,3 sekundy. Zážitek z jízdy je o to více poutavý, že nejvyšší točivý moment 500 Nm je dodáván po celou dobu od 1 600 do 4 500 ot./min.

  GR Supra Jarama Racetrack Edition

 

Výbava Jarama Racetrack Edition zahrnuje satelitní navigaci s 3D mapováním terénu, integraci chytrých telefonů přes Apple CarPlay i Android Auto nebo audiosystém s 10 reproduktory. Multimediální funkce se ovládají pomocí 8,8palcové dotykové obrazovky a u některých funkcí i pomocí rozpoznávání hlasu.

Balíček Supra Safety + poskytuje komplexní škálu prvků aktivní bezpečnosti, včetně systému varování před srážkou, detekce chodců a schopnosti rozpoznávat cyklisty během jízdy.

 

GR Supra Jarama Racetrack Edition

 

Komentáře ke článku