Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Kodiaq RS jako pickup?

Škoda Kodiaq RS jako pickup?

Takto by mohla vypadat

Většina mainstreamových automobilek se drží svých vyjetých kolejí a snaží se co nejméně vybočovat z řady. Pokud chtějí udělat něco jinak, činí tak velmi opatrně a pomalými krůčky. Takové myšlení by je totiž mohlo stát zákazníky, kteří jsou to nejcennější. Občas se ale objeví něco opravdu zajímavého, jako například projekt studentů automobilky Škoda, kteří postavili kabriolet Sunroq na podvozku SUV Karoq.

To, že lze myslet i „out of the box“, dokazuje například odvážná Škoda Roomster, která to dokonce dotáhla do sériové produkce. V současnosti prodejům škodovky vládnou modely Fabia, Octavia a dvojice SUV Kodiaq a Karoq. Právě z Kodiaqu, konkrétně z nedávno představené verze RS, vychází tato studie od designéra X-Tomi Design. Ta vyobrazuje Škodu Kodiaq RS jako pickup. 

Šance, že se podobná věc někdy objeví v modelovém portfoliu naší domácí značky, je mizivá. Výsledek ale přesto vypadá skvěle a možná by to byl i dobrý nápad. Rychlé pickupy aby člověk dnes pohledal. Není to však poprvé, co se tento designér podíval škodovkám na zoubek: Níže naleznete jeho návrhy na Škodu Scala ve verzi RS nebo Junior. Škoda Scala RS podle všeho zatím není v plánu a zřejmě ani nebude, Scout má šanci.

Škoda Kodiaq RS se začne prodávat během letošního roku. Pod kapotou nabídne posílený dvoulitrový diesel s dvěma turby. Ten dodá výkon 240 koní a točivý moment 500 Nm. Řazení probíhá pomocí sedmistupňové automatické převodovky DSG. Se základní cenovkou 1 189.900 Kč jde o nejdražší vůz se znakem Škoda na kapotě.

 

Komentáře ke článku