Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Loprais je pátý a pořád to nevzdává

Loprais je pátý a pořád to nevzdává

Rallye Dakar dnes končí etapou do Limy

Aleš Loprais se vrátil na páté místo mezi kamiony. Předposlední etapa Rallye Dakar mu vyšla parádně.

Konečně bez jakýchkoliv, byť drobných technických problémů, takže mám radost. Ztratili jsme pouze dvacet minut navigací, ale dnes to bylo v tomto směru hodně náročné. I když proti vozům s automatickými převodovkami máme menší výkon, dohnali jsme to technickou jízdou v dunách,“ zhodnotil svůj výkon synovec legendy Dakaru Karla Lopraise.

Dnešní rychlostní zkouška sice měří jen 112 kilometrů, přesto se tatrovácká ekipa pokusí překvapit. Na čtvrtého Argentince Villagru totiž ztrácí pouze sedmnáct minut. Na druhou stranu si musí dát pozor na dotírajícího Bělorusa Vjazoviče. 

Tatra s Alešem Lopraisem za volantem zdolává písečnou dunu

Pojedeme jako vždycky, co to jde. Co se má stát, stane se. Co se má podařit, podaří se. Pořád tu je malá šance, tak ji chceme využít,“ slíbil Loprais.

Výsledky kamionů po 9. etapě:

1. Nikolajev (RUS, Kamaz), 2. Sotnikov (RUS, Kamaz) +28:35, 3. De Rooy (NL, Iveco) +1:35:10, 4. Villagra (RA, Iveco) +5:47:44, 5. Loprais (CZ, Tatra) +6:05:02.

Komentáře ke článku