Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Maserati to zkouší se speciální edicí Levante

Maserati to zkouší se speciální edicí Levante

Jmenuje se Vulcano a vypadá nádherně

Prodeje Maserati Levante, prvního SUV sportovně zaměřené italské automobilky, nejsou příliš vysoké. I když je Maserati postaveno na trhu zhruba stejně jako Alfa Romeo, tak u nás se těchto vozů v loňském roce prodalo v porovnání s Alfou Romeo polovina. V Maserati ale nelení a nachystali si speciální edici s výbušným názvem Vulcano.

Pod italským výrazem pro vulkán si zřejmě představíte červeno-černou barvu či oranžové doplňky. To byste však byli na omylu. Speciální edici vévodí matná šedá, pojmenovaná Grigio Lava. Prodávat se bude pouze v Evropě a v Asii. Počet vyrobených kusů je limitován na 150, aby se tak zachovala jejich unikátnost. 

Speciální paket, zvaný Nerissimo, dále ztmaví zadní světlomety, přidá tmavě chromované lemy, černé obložení oken a kliky v barvě karoserie. Samozřejmostí jsou i zatmavená skla. Vzhled vozu podtrhují jednadvacetipalcová kola s matným povrchem. Červená barva se v exteriéru objevuje pouze na barvených brzdových třmenech, které lehce prosvítají skrz paprsky kol.

Uvnitř už je to ovšem jiná písnička. Po nasednutí čekají pasažéry sedadla z červené kůže s vyšitým trojzubcem na hlavových opěrkách. Pro kontrast jsou navíc černě prošívaná. Na přání lze mít ale i černá sedadla s karmínovým prošíváním. Zbytek interiéru zdobí karbonové povrchy a loga Vulcano.

Pro speciální edici je výběr ze dvou motorů. Oba jsou třílitrové šestiválce twin-turbo o objemu 3.0 litru, jen jinak naladěné. První produkuje výkon 257 kW (345 koní) a točivý moment 499 Nm. Druhý dává 316 kW (424 koní) a točivý moment 579 Nm. Co je ovšem zarážející, je absence osmiválce, který je vrcholem motorové nabídky Maserati Levante.

Doufejme, že prodeje této speciální edice alespoň trochu pomohou celkovým meziročním výsledkům automobilky. Podle některých informací má totiž Maserati na kahánku a potřebovalo by nový model jako sůl.

Komentáře ke článku