Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Sportovní značka Cupra mění vedení

Sportovní značka Cupra mění vedení

Pozice se ujímá Wayne Griffiths

Cupra, samostatná sportovní automobilka s kořeny ve španělském Seatu, oslaví v únoru své první narozeniny. Pro své sportovní modely prozatím využívá základy mateřského Seatu. Prvním modelem se v loňském roce stalo SUV Cupra s výkonem 300 koní. V začátcích automobilky se vzduchem nesla myšlenka, že Cupra bude konkurovat Alfě Romeo, a zatím to vypadá, že to bude pravda.

Ovšem po necelém roce ostrého provozu mění firma své vedení. Novým vedoucím se stal Wayne Griffiths, člen představenstva společnosti Seat, který v ní měl na starosti prodej a marketing. Griffiths nyní musí správně motivovat tým odborníků, aby společně vyvinuli ještě lepší a osobitější vozy. Hlavním úkolem jsou však samozřejmě vyšší prodeje. V loňském roce prodala Cupra 14 400 vozů. Cílem je do několika let toto číslo zdvojnásobit.

Nový předseda společnosti má ze své funkce očividně radost: „Cupra je synonymem sofistikovanosti a exkluzivity; značkou, vytvořenou milovníky automobilů a těmi, které naplňuje vášeň pro design, sportovního ducha a excelentní výkony vozidel,“ uvedl. Dále nezapomněl zdůraznit, že odezva na automobily Cupra překonává všechna očekávání. Aby také ne, značka vstoupila na trh skvěle a přinesla s sebou jedno z nejrychlejších SUV ve své třídě. 

Cupra Ateca

Kromě samostatného modelu nabízí automobilka i nadále Seat Leon Cupra. Další přímé konverze ostrých seatů na vozy Cupra však budou následovat. A automobilka se dokonce nechala slyšet, že chystá svůj vlastní model, úplně oddělený od Seatu. Na to si však budeme muset ještě nějakou chvíli počkat.

Komentáře ke článku