Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nejrychleji rostoucí značka v Evropě

Nejrychleji rostoucí značka v Evropě

Internetová tiskovka Seatu a Cupry

Seat realizuje svůj loni zveřejněný plán elektrifikace. Po představení nové generace modelových řad Seat a Cupra Leon, které zahrnují externě nabíjitelné hybridní verze, odhalila společnost sériově vyráběnou verzi Cupry Formentor v rámci internetové videokonference, která byla původně připravena pro ženevský autosalon. Formentor je prvním vozidlem, zkonstruovaným a navrženým exkluzivně pro značku Cupra, a bude rovněž nabízen v hybridní verzi s možností vnějšího nabíjení.

Seat se snaží elektrifikací modelů ve své produktové řadě nabízet zákazníkům automobily pro trvale udržitelnější cestování. Všechny externě nabíjitelné hybridní verze mají dojezd v elektrickém režimu 60 kilometrů a emise CO2 méně než 50 g/km. Výrobce automobilů tak stupňuje své úsilí o ochranu životního prostředí a splnění podmínek Pařížské dohody. Jeho cílem je stát se do roku 2050 společností s neutrální bilancí emisí CO2, a to z hlediska provozu i výroby vozidel.

Předseda představenstva společnosti Seat Carsten Isensee na internetové tiskové konferenci uvedl: „Zpráva je jasná: rok 2019 byl nejlepším v naší historii. V Evropě jsme nejrychleji rostoucí značkou s velkým objemem prodeje a třetím rokem v řadě jsme dosáhli dvouciferného vzestupu navzdory klesajícím trhům. Do roku 2020 jsme vstoupili s trendem dalšího růstu, a přestože to bude náročnější, připravujeme si cestu do budoucnosti.

Wayne Griffiths, člen představenstva společnosti Seat odpovědný za prodeje a marketing a předseda představenstva značky Cupra, zdůraznil: „Uplynulé dva roky byly pro značku Cupra velkolepé. Od okamžiku, kdy jsme ji představili v Terramaru jako samostatnou značku, jsme prodali více než 40 000 vozů. Značka Cupra sehraje klíčovou roli v přesunu těžiště nabídky společnosti Seat k emocionálnějším modelům s vyšší prodejní cenou. Očekáváme, že po uvedení všech nových modelů Cupra na trh v letošním roce dosáhneme příjmů z prodeje ve výši přibližně jedné miliardy eur, což je 10 % celkových příjmů společnosti Seat.

Oba manažeři zdůraznili, že Seat zahájil letošní rok stejně pozitivním trendem vývoje prodeje, s nímž uzavřel loňský, přestože bude pro celou ekonomiku i automobilový průmysl méně příznivý než předchozí období.

Nový Seat Leon, v pětidveřové verzi i jako Sportstourer, se již vyrábí v hlavním komplexu společnosti Seat v Martorellu. V polovině letošního roku v něm bude zahájena také výroba modelu Cupra Leon a ve druhém pololetí bude následovat Cupra Formentor. S těmito novými modely se znovu zvýší objem výroby největšího montážního závodu Seat v Martorellu, který se v současnosti blíží k hranici maximální kapacity. Seat rozšíří svou nabídku nejen o hybridní verze, vyráběné v Martorellu, ale také o model Tarraco PHEV a elektromobil el-Born, napájený sadou akumulátorů.

Modelová řada Seat Leon (hatchback a Sportstourer) zahrnuje komplexní nabídku pohonů od konvenčních spalovacích motorů přes agregáty na CNG až po částečně hybridní (mHEV) a externě nabíjitelné hybridní verze (PHEV). V případě varianty na CNG je nyní poprvé představena jednotka 1.5 TGI, která poskytuje nejvyšší výkon 96 kW/130 k. Vůz je vybaven třemi palivovými nádržemi na CNG s celkovou kapacitou 17,3 kg, které poskytují novému modelu Seat Leon TGI dojezd 440 kilometrů bez nutnosti doplňovat palivo.

Co se týče elektrifikovaných verzí, zahrnuje modelová řada Leon nejmodernější hybridní pohon, který kombinuje zážehovou jednotku TSI s elektromotorem, a dosahuje tak celkového nejvyššího výkonu 150 kW/204 k. Sada lithium-iontových akumulátorů s kapacitou 13 kWh poskytuje v elektrickém režimu dojezd 60 kilometrů. Kromě toho je k dispozici také technika částečně hybridního pohonu (eTSI), a to ve spojení s jednotkou 1.0 TSI o výkonu 81 kW/110 k a 1.5 TSI se 110 kW/150 k. Spalovací motor je v tomto případě kombinován se 48V částečně hybridním systémem.

Po konsolidaci organizační struktury společnosti a nedávném slavnostním otevření nového sídla představuje Cupra s hrdostí svůj první vlastní model Cupra Formentor. Značka založená automobilovými nadšenci pro automobilové nadšence prezentuje také svou produktovou ofenzivu, která zahrnuje modely Formentor, Cupra Ateca a novou řadu Cupra Leon.

Cupra Formentor, první vůz z vlastního vývoje značky Cupra, bude uveden na trh ve druhé polovině letošního roku se dvěma druhy pohonu. Vysokovýkonný crossover kombinuje charakteristickou DNA značky s konstrukcí a designem, koncipovanými pro budoucnost. Výsledkem je ikonický model, který snoubí sofistikovanost, inovace a nezapomenutelné zážitky z intuitivní a dynamické jízdy. Formentor vstupuje do rozvíjejícího se segmentu crossoverů, u něhož prognózy počítají s pokračujícím růstem i v příštích letech.

Komentáře ke článku