Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Zlatý volant ozdobí monopost formule 1

Zlatý volant ozdobí monopost formule 1

Pořadatelé vystaví i historické závodní vozy

Dvacátého února se v prostorách pražské Pragovky uskuteční slavnostní vyhlášení výsledků 42. ročníku ankety Zlatý volant. Při této příležitosti pořadatelé z agentury Pozitif vystaví také některé zajímavé automobily.

V první řadě půjde o monopost formule 1 stáje Haas. Nese označení VF-16 a americký tým s ním v sezoně 2016 v šampionátu debutoval.

Dakarská Tatra Buggyra Martina Kolomého

Z tuzemské scény se představí závodní truck exmistra Evropy Adama Lacka a dakarský kamion Martina Kolomého, oba z portfolia roudnického Buggyra Racingu. Nový design speciálu kategorie GT4 KTM X-Bow ukáže brněnský RTR Projects, sedan pro evropskou sérii NASCAR bude předznamenáním letošního klání těchto vozů na mosteckém autodromu. Chybět nebudou ani okruhová Praga R1T Aleše Jiráska a pohárová Škoda Octavia RS Cup.

Prototyp Tatry 605 z padesátých let

Do historie automobilového sportu uvede návštěvníky galavečera Aero Minor Sport, legendární auto, se kterým posádka Otto Krattner a František Sutnar obsadila druhé místo podle indexu ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mansu v roce 1949. Automobil je momentálně ve vlastnictví spolku, který ho postupně repasuje a v roce 2020 s ním plánuje návrat na francouzský okruh. V jediném exempláři se zachovala také školní Tatra 605 z padesátých let, v současnosti v majetku známého sběratele veteránů MUDr. Jaroslava Větvičky.

Komentáře ke článku