Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Absolutním vítězem ankety Zlatý volant je Kopecký

Absolutním vítězem ankety Zlatý volant je Kopecký

Zlatá řídítka si odnesl Kornfeil

Na galavečeru v industriálním prostředí pražské Pragovky byly předány Zlaté volanty a další ocenění v rámci 42. ročníku této populární ankety.

Absolutním vítězem s největším počtem získaných hlasů se stal mistr světa v rallye ve skupině WRC2 Jan Kopecký. Současně již po jedenácté triumfoval mezi rallyovými jezdci. „V loňské sezóně se nám povedlo snad úplně všechno. Neměnil bych vůbec nic,“ uvedl při přebírání ceny Kopecký a zároveň poděkoval svému navigátorovi Pavlu Dreslerovi.

Terénní kategorii Autokros a rallycross ovládl Petr Nikodém, který obhájil evropské prvenství v autokrosové divizi Buggy1600. Stejně tak se z kontinentálního primátu radoval i král mezi vrchaři Lukáš Vojáček. Na okruzích uspěl trucker Adam Lacko, Nejlepším motokáristou je pak náš další světový šampion Patrik Hájek. 

Jan Kopecký získal již svůj jedenáctý Zlatý volant

V jedné stopě se prosadil a Zlatá řídítka si odnesl Jakub Kornfeil, osmý v silničním MS v kategorii Moto3. Cenu Elišky Junkové převzala dakaristka Olga Roučková, Talentem roku je sedmnáctiletý soutěžák Petr Semerád.

Poct se dostalo i zahraničním osobnostem. Za celoživotní přínos motorsportu byli odměněni Zlatým volantem, respektive Zlatými řídítky bývalý skvělý pilot F1 Ralf Schumacher a brazilský motocyklista Alex Barros. Na pódiu je doplnila legenda klání cestovních vozů Gabriele Tarquini.

Špičkový fotograf nejen F1 Jiří Křenek rozšířil bohatou kolekci získaných trofejí Zlatým okem. Obdržel ho za snímek Rozloučení Fernanda Alonsa s formulí 1.

Komentáře ke článku