Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kdo letos získá Zlaté volanty?

Kdo letos získá Zlaté volanty?

Mezi kandidáty jsou i dva mistři světa

Ve středu 20. února budou v prostorách Pragovky v pražských Vysočanech vyhlášeny výsledky 42. ročníku ankety Zlatý volant. Organizátoři nyní zveřejnili užší nominace v jednotlivých kategoriích.

O postupujících v rozporu s dosavadní praxí rozhodovala i veřejnost, jíž připadla třetina váhy v hlasování. Rozhodující slovo si nicméně podržela odborná porota, složená z motoristických žurnalistů.

Mezi závodníky na okruzích se rozhodne mezi truckerem Adamem Lackem a jezdci s GT vozy Josefem Králem a Filipem Salaquardou. V rallye a maratonech budou úřadujícímu mistru světa Janu Kopeckému konkurovat dakarští matadoři Martin Prokop a Martin Macík. Králem vrchů se stane jeden z trojlístku Miloš Beneš, Vladimír Vitver nebo Lukáš Vojáček.

Václav Fejfar, Jakub Kubíček a Petr Nikodém se budou ucházet o prvenství v terénních disciplínách autokros a rallyekros. A konečně motokárový Zlatý volant připadne buď dalšímu našemu světovému šampionovi Patriku Hájkovi, nebo hvězdě superkartů Adamu Koutovi, případně talentovanému Romanu Staňkovi.

Paralelní Zlatá řídítka pro borce v jedné stopě mají své nominanty v Karlu Abrahamovi, Jakubu Kornfeilovi a Liboru Podmolovi. Udělena budou rovněž speciální ocenění Cena Elišky Junkové a Talent roku.

Komentáře ke článku