Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Chevrolet Colorado ZR2 Bison

Chevrolet Colorado ZR2 Bison

Pick-up do extrémního terénu

Automobilka Chevrolet spojila své síly s firmou AEV, specializovanou na doplňky umožňující modifikovat standardní SUV pro použití v terénu, aby společně vytvořily speciální verzi pick-upu Colorado ZR2.

Chevrolet Colorado Bison

Firma American Expedition Vehicles, sídlící v Michiganu, použila jako ochranné prvky pro spodek motoru, převodné ústrojí, diferenciály a nádrž paliva pláty z boronové oceli. K tomu přidala ocelové nárazníky vpředu i vzadu, které vozu dodávají dramatický vzhled a přitom plní i svou funkci. Do nárazníků jsou vpředu vestavěny světlomety do mlhy a vyprošťovací otvory. Změnila se i maska chladiče, kde logo nahradil nápis Chevrolet. Logo firmy AEV najdeme na bocích, zádi a na hlavových opěrkách. Viditelným doplňkem je šnorchl, který dosud jako nabídku nadstandardní výbavy přímo z továrny nabízí jen Toyota.

Po technické stránce je Bison vybaven standardními diferenciály z Colorada ZR2, tlumiči Multimatic a terénními pneumatikami Goodyear Wrangler Duratec.

Pohonnou jednotkou je zážehový V6 3,6 l nebo čtyřválcový turbodiesel 2,8 l. Karoserie typu Crew Cab může být s jednou nebo dvěma řadami sedadel.

Chevrolet Colorado Bison

Komentáře ke článku