Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Mitsubishi ukázalo modernizovaný ASX

Mitsubishi ukázalo modernizovaný ASX

Kompaktní SUV bude mít premiéru v Ženevě a do prodeje přijde v září

Mitsubishi ASX se vyrábí od roku 2009. Od té doby už má za sebou tři významné omlazovací kúry a nyní přichází čtvrtá s významnými změnami designu exteriéru i proměnou interiéru. Mitsubishi už dodalo celkem 1,32 milionu vozů ASX a v současné době jde o třetí nejprodávanější model značky.

Mitsubischi ASX 2020

Nejnovější modernizace přináší novou podobu přídě i zádě. Vpředu je patrná inspirace novým modelem Eclipse Cross. I menší ASX dostal hlavní světlomety rozdělené do dvou celků - nahoře jsou tenké LED ve funkci potkávacích a dálkových světel, dole jsou směrovky a mlhovky. Maska chladiče je masivnější a stejně jako celá přední část působí robustněji. Vzadu jsou LED koncové svítilny s novou grafikou.

Mitsubischi ASX 2020

V interiéru je hlavní změnou nový multimediální systém s osmipalcovým dotykovým displejem a navigací TomTom, která může nabízet i aktuální dopravní informace v reálném čase. Na displeji se nově dají přehrávat i videa nahraná na USB.

Pro modernizované ASX Mitsubishi hlásí jediný motor - nepřeplňovaný zážehový čtyřválec MiVEC 2,0 z většího Outlanderu. Dosahuje výkonu 110 kW (150 k) při 6000/min a nejvyššího točivého momentu 195 N.m při 4200/min. Kombinovat ho lze s pětirychlostní přímo řazenou převodovkou nebo s bezestupňovou CVT. Variátor umožňuje manuální řazení šesti přednastavených převodových poměrů. V nabídce bude pohon předních i všech čtyř kol.

Mitsubischi ASX 2020

Komentáře ke článku