Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nabroušený Volkswagen T-Roc R

Nabroušený Volkswagen T-Roc R

Kompaktní SUV se zrychlením z 0 na 100 km/h za 4,9 sekundy

Nejen elektromobily, ale také SUV budou představovat budoucnost Volkswagenu. Dokládá to jedna z mnoha premiér ženevského autosalonu - speciální verze modelu T-Roc R. Je to poprvé, co se řada vysokovýkonných verzí rozšiřuje i mezi SUV.

T-Roc R nabízí téměř stejný výkon jako Golf R. Používá stejný přeplňovaný čtyřválec 2,0 TSI s největším výkonem 220 kW (300 k) a maximálním točivým momentem 400 N.m. Převodovka je dvojspojková sedmistupňová DSG a standardně se dodává pohon všech kol 4Motion. Pro kompaktní SUV je zrychlení z 0 na 100 km/h jen za 4,9 s mimořádné, přičemž maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h.

Technici toho na voze samozřejmě změnili víc, než jen instalování výkonného motoru do standardního podvozku T-Roc. Pro kompaktní SUV bylo sníženo pérování s upravenou charakteristikou systému pro řízení jízdní stability řízení a k tomu se přidal brzdový systém se sedmnáctipalcovými kotouči, převzatý z vozu Golf R Performance. Mezi specialitami, usnadňujícími využití vysokého výkonu, najdeme například funkce Launch Control, pro usnadnění rozjezdu, nový jízdní režim Race a možnost vypnutí elektronického řízení stability ESC.

Volkswagen T-Roc R

Úpravy designu zahrnují mřížku chladiče s leštěným stříbrným pásem z eloxovaného hliníku, pozměněné nárazníky, prahové lišty z ušlechtilé oceli, difuzor na zádi, čtyřhrané výfuky a exkluzivní osmnáctipalcová litá kola. Na přání lze získat devatenáctipalcová tmavě grafitová matná kola Pretoria s pneumatikami 235/40 R19. Mezi další vylepšení vzhledu patří chromová zrcátka, střešní spoiler, mírně rozšířené blatníky, černé brzdové třmeny a doplňky dveří v barvě vozidla. Zákazníci mají také možnost volby černé střechy.

V interiéru vytváří sportovní atmosféru řada detailů charakteristických pro verze R, například multifunkční volant s páčkovým řazením nebo pedály z nerez oceli.

Předprodej vozu Volkswagen T-Roc R začne v polovině července, první vozy se v prodejnách objeví na konci září.

Volkswagen T-Roc R

Komentáře ke článku