Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Porsche Taycan jde pořádně na dračku

Porsche Taycan jde pořádně na dračku

Zálohu na něj zaplatilo už 20 000 zájemců

Po prvním elektromobilu z produkce Porsche, modelu Taycan, je ve světě nečekaná sháňka. Navzdory tomu, že vůz bude mít oficiální premiéru až v září a zatím není ani úplně jasné, jak přesně bude vypadat.

Přesto prodejci již nyní registrují dvacet tisíc vážných zájemců o koupi. Vedení Porsche to oznámilo na právě probíhajícím ženevském autosalonu. Přitom zanesení do „listiny čekatelů“ je spojeno s uhrazením poplatku ve výši 2500 eur.

Taycan bude disponovat dojezdem do 500 kilometrů a z nuly na stovku zrychlí za méně než 3,5 sekundy. Nabití baterií pro zdolání vzdálenosti 100 kilometrů nepotrvá déle než čtyři minuty. 

Kvůli enormní poptávce jsme zvedli výrobní kapacitu,“ pochlubil se člen představenstva pro obchod a marketing Detlev von Platen. „Taycan se stane nejsportovnějším a technicky nejpokrokovějším automobilem v tomto segmentu – prostě pravým Porsche.

 

Komentáře ke článku