Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Porsche Taycan si objednávají majitelé Tesly

Porsche Taycan si objednávají majitelé Tesly

Konkurovat ji hodlá také Audi

První elektrické Porsche sice ještě neplní autosalony po celém světě, ale objednávky už jsou na světě. A zájem je opravdu velký. Na výstavě v Los Angeles prohlásil Klaus Zellmer, ředitel Porsche v Severní Americe, že pokud si všichni lidé, co si Taycan předobjednali, jej doopravdy koupí, mají na rok vyprodáno.

Zellmer také uvedl, že více jak polovina lidí, kteří si objednali Taycan, nikdy předtím Porsche nevlastnila. „Lidé k nám většinou přicházejí od jiných značek. To je zdrojem našeho podnikání. Jsou to například Audi, BMW nebo Mercedes-Benz. Ale nejvíce jich chodí od Tesly, což je velmi překvapivé“, prozradil magazínu Carscoops.

To samozřejmě hned nemusí znamenat, že majitelé elektromobilů Tesla chtějí hromadně přejít k Porsche. Pravdou však je, že jako rival Tesly Model S funguje nový Taycan opravdu dobře. Na trhu zaujímá stejné postavení a navíc přináší sportovní dynamiku a hlavně rodokmen. Kromě toho v tom Porsche nebude samo, již brzy se k němu do boje připojí i Audi e-tron GT. 

Audi e-tron GT concept

A co říká Zellmer na novinku od Audi? „Když řídíte Porsche Macan víte, že stojí na sdílené platformě s Audi, ale je to zcela jiné auto. A to bude přesně i tento případ.“ Takže pokud bude Audi e-tron GT řidičsky uspokojivé auto, Taycan by měl zajít ještě trochu dál, aby si vysloužil znak Porsche na kapotě.

O Audi e-tron GT se říká, že jde o nejhezčí elektromobil současnosti. Má mít výkon až 590 koní a zrychlení na 100 km/h za 3,5 sekundy. Porsche Taycan má shodné zrychlení, ale o deset koní více. Vše tak bude záležet na výsledném mixu. Jak si inženýři pohrají s podvozkem a jak se celé auto nastaví. Zdá se, že nás v příštím roce čeká zajímavý souboj.

Komentáře ke článku