Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Hyundai Tucson je prvním SUV ve výbavě N Line

Hyundai Tucson je prvním SUV ve výbavě N Line

Nabídka mild-hybridních verzí se rozšiřuje o vznětový motor 1,6 CRDi

Hyundai v roce 2018 uvedl stupeň výbavy N Line se sportovním vzhledem a jízdními vlastnostmi v modelové řadě i30. Nyní přidává tuto dynamickou verzi také prvnímu SUV, když rozšiřuje nabídku verzí se sportovním stupněm výbavy N Line o Tucson.

Hyundai Tucson N Line

Tucson N Line bude nabízen se třemi verzemi motoru a s pohonem předních nebo všech kol. Kromě vznětového motoru 2,0 CRDi 48 V kombinuje techniku částečně hybridního pohonu s napětím 48 V také se vznětovou jednotkou 1,6 CRDi o výkonu 100 kW (136 k). Mild-hybridní systém je tvořen akumulátory Li-Poly s napětím 48 V a kapacitou 0,44 kWh, motorgenerátorem MHSG (Mild Hybrid Starter Generator) s funkcemi generátoru a spouštěče, nízkonapěťovým měničem LDC (Low Voltage DC/DC) a invertorem.

Motor 2,0 CRDi 48 V s částečně hybridním systémem nabízí nejvyšší výkon 136 kW (185 k) a je nejvýkonnější verzí modelu Tucson. Dalším motorem v nabídce je přeplňovaný zážehový 1,6 T-GDi o výkonu 130 kW (177 k).

Hyundai Tucson N Line
Hyundai Tucson N Line

Verze 1,6 T-GDi  a 2,0 CRDi 48 V Mild Hybrid mají optimalizovaný elektrický posilovač řízení MDPS (Motor Driven Power Steering) a vylepšené nastavení podvozku, díky němuž si mohou zákazníci užívat sportovnější jízdu. Vinuté pružiny těchto verzí mají větší tuhost. Změny softwaru elektrického posilovače řízení přispívají k bezprostřednějším reakcím a lineárnější charakteristice.

Nově navržené jsou nárazníky a mřížka masky chladiče s tmavě chromovaným rámečkem. Sportovní charakter vozu umocňují tmavá devatenáctipalcová kola z lehké slitiny společně s leskle černými kryty vnějších zpětných zrcátek a zadním spoilerem. Dynamičtější vzhled vytvářejí také světlomety s černými vnitřními plochami, světla pro denní svícení LED a tmavé okenní lišty.

Hyundai Tucson N Line

V interiéru jsou sportovní sedadla N, čalouněná kombinací kůže a semiše s červeným ozdobným prošíváním na volantu a sedadlech. Součástí výbavy jsou také hliníkové pedály a řadicí páka N, obšitá kůží s červeným ozdobným prvkem.

Nový Tucson N Line byl navržen a testován v Evropě a vyrábí se v Nošovicích.

Hyundai Tucson N Line
Hyundai Tucson N Line

Komentáře ke článku