Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Učni si staví Škodu Kodiaq ve verzi pickup

Učni si staví Škodu Kodiaq ve verzi pickup

Tradice žákovských vozů ve Škoda Akademii pokračuje

Šestou studií žákovského vozu Škoda bude Kodiaq ve verzi pickup.

Projekt 29 žáků a šesti žákyň Středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto ve věku od 17 do 20 let bude v roce 2019 poprvé vycházet z modelu Kodiaq. S odbornou podporou zkušených techniků a zaměstnanců společnosti Škoda Auto z oblasti technického vývoje, designu a výroby promění největší SUV české automobilky v dynamický dvoudveřový pickup.

Škoda Azubi Kodiaq pickup

Novinářům a veřejnosti bude vůz představen v červnu 2019. Již od roku 2014 každoroční praktický projekt demonstruje vysoký standard vzdělávání na tomto učilišti, které má více než devadesátiletou tradici.

Žáci a žákyně nyní pracují na další studii. Tentokrát promění Kodiaq v osobitý dvoudveřový pickup. Volba této modelové řady není náhodná. Dokládá význam modelu Kodiaq a prostřednictvím mohutných kol, ostrých hran a skulpturálních tvarů dokazuje, že čistý a emocionální design největšího SUV značky Škoda dává ještě dostatečný tvůrčí prostor.
Praktický projekt žákovského auta je pro zúčastněné vrcholem jejich odborného vzdělávání. Mají možnost už během studia prokázat svou kreativitu a konstruktérský talent.

Škoda Azubi Kodiaq pickup

Zuzana Otradovská, jedna z žákyň, zdůrazňuje: „Projekt žákovského auta je jednoduše fantastický. Kde jinde dostanete během výuky tak jedinečnou možnost v malém týmu a s podporou zkušených techniků, designérů značky Škoda a mistrů odborného výcviku zkonstruovat vlastní auto a přitom uskutečňovat vlastní nápady a vize?”

V rané fázi výuky navštívili účastníci projektu oddělení Škoda Design a mohli se tak podívat do tvůrčí dílny šéfdesignéra Olivera Stefaniho a jeho týmu. Pod jeho pečlivým vedením následně vytvářeli první vlastní, ručně kreslené skici nového žákovského automobilu.

Škoda Azubi Kodiaq pickup

Šéfdesignér Oliver Stefani s jedním z členů žákovského týmu

První žákovský vůz byl CitiJet na bázi modelu Škoda Citigo. Po něm následoval pickup FunStar, vycházející z modelu Fabia. Rapid Spaceback byl základem pro kupé Atero. V roce 2017 vznikl opět z modelu Citigo elektrický žákovský vůz Element. Loni představili žáci Sunroq, kabriolet na bázi kompaktního SUV Škoda Karoq. Každý z těchto vozů je důkazem kreativity dorostu společnosti Škoda Auto a současně ukazuje, jaké šance nabízí studium na Škoda Akademii.

Střední odborné učiliště strojírenské, založené již v roce 1927, nabízí tří- a čtyřleté vzdělávací programy v celé řadě technických oborů. Z vysokého standardu vzdělání a moderního vybavení školy profitují jak žáci, tak i jejich pozdější zaměstnavatel.

Škoda Azubi Kodiaq pickup

Škoda Sunroq

 Škoda CitiJet, Škoda FunStar, Škoda Atero a Škoda Element

 

Komentáře ke článku