Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nový cíl pro Fernanda Alonsa?

Nový cíl pro Fernanda Alonsa?

Dvojnásobný mistr světa formule 1 vyzkoušel vítězný vůz Toyota Hilux z Dakaru

Fernando Alonso si do sbírky velkých vítězství k 32 velkým cenám, dvou titulům mistra světa F1 a Le Mans nedávno přidal triumfy ve 24 hodinách v Daytoně a nejnověji v 1000 mílích v Sebringu. Jeho hlavním cílem pro letošní rok je závod 500 mil Indianapolisu.

Alonso Hilux Kalahari
Alonso Hilux Kalahari

Tím ale jeho zájem o různé disciplíny motoristického sportu nekončí. V těchto dnech si vyzkoušel úplně jiný automobil. Díky spolupráci s týmem Toyota Gazoo Racing vyměnil asfaltové okruhy za písčité duny. Na jihoafrické poušti Kalahari právě v těchto dnech zkouší speciál Toyota Hilux, s nímž Nasser Al Attiyah vyhrál letošní Rallye Dakar.

Alonso Hilux Kalahari

„Potřebuji si věci naplánovat. Musím se ujistit, že jsem konkurenceschopný, že budu mít kolem sebe ty správné lidi, správné týmy a správnou přípravu. Bez ohledu na to, jaké bude další dobrodružství, neudělám to, když nebudu konkurenceschopný nebo nebudu mít šanci na vítězství. Mým cílem je dosáhnout v motoristickém sportu něco nebývalého,“ řekl Fernando Alonso. Vyhrát Rallye Dakar by nepochybně bylo něčím naprosto mimořádným.

Alonso na Kalahari jezdí s Hiluxem v letošní specifikaci spolu s vítězem Dakaru v roce 2009 Ginielem de Villiersem.

Alonso Hilux Kalahari

„Během posledních dvou let jsem vyzkoušel různé série a různá auta a toto je příležitost poznat něco úplně jiného, než jsem byl dosud zvyklý řídit. Byla to zábava. Hodně odlišné, to nesporně, ale zajímavé. Auto je mnohem záludnější, víc než jsem čekal, ale byla to velká zábava. Každopádně jsem se cítil mnohem pohodlněji, než jsem čekal. Všechno je velmi odlišné. Nerovnosti se hůř čtou, není snadné odhadovat jejich výšku a jak rychle přes ně jet. Auto jede skvěle, s dobrou přilnavostí, je výborně vyvážené, výkonné a spolehlivě brzdí. Zatím to bylo jen pár minut, ale cítím se v autě pohodlně, asi víc, než jsem si myslel, a to navzdory horku uvnitř,“ řekl Alonso po prvním testu.

Alonso Hilux Kalahari

Alonsův školitel Giniel De Villiers k tomu dodal: „Jsme v poušti Kalahari a to zrovna není místo, kde byste normálně očekávali, že potkáte šampiona formule 1. Je skvělé, že sem Fernando přijel, aby vyzkoušel Hiluxe. Je to ten nejlepší způsob, jak zkusit něco pro něj tak odlišného a nového. Není jednoduché zvykat si na terén, číst skoky, duny a všechno, na co nejste zvyklí.“

Alonso Hilux Kalahari

Komentáře ke článku