Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Scala - první dojmy

Škoda Scala - první dojmy

Nový kompaktní model mladoboleslavské automobilky nejen dobře vypadá

Škoda Scala se v těchto dnech představuje zástupcům médií z celého světa na silnicích kolem Splitu. Horské serpentiny a stoupání umožňují plně poznat a ocenit přednosti tohoto vozu.

Škoda Scala Split
Škoda Scala Split
Škoda Scala Split

Modelem Scala značka Škoda radikálně změnila svůj přístup k segmentu kompaktních vozů. Nový hatchback navazuje přitažlivým designem na ostatní modely značky. Díky využití koncernové platformy MQB k tomu přidává špičkovou techniku, která poskytuje to nejlepší s ohledem na aktivní i pasivní bezpečnost, funkčnost i možnosti konektivity. Scala přináší nejmodernější technologie, jakými jsou Bi-LED přední světlomety a full LED zadní skupinové svítilny. Přitom i nadále jde o typický vůz Škoda, poskytující nadstandardní vnitřní prostor, dostatek místa pro zavazadla i mnoho chytrých detailů, řazených mezi prvky Simply Clever.

Škoda Scala Split
Škoda Scala Split

Vůz s rozvorem náprav 2649 mm poskytuje zavazadlový prostor o objemu 467 l, po sklopení zadních sedadel až 1410 l.
V nabídce bude pět motorů s výkony od 66 kW (90 k) do 110 kW (150 k). Zážehový čtyřválec 1,5 TSI i turbodiesel 1,6 TDI umožňují plně využívat přednosti tohoto vozu. Nicméně opravdu na výši jsou i oba tříválce 1,0 TSI dokazující, jak obrovský pokrok technika pohonných jednotek v posledních letech dosáhla. Ve čtvrtém čtvrtletí se k nim přidá i motor na zemní plyn G-Tec.

Škoda Scala Split
Škoda Scala Split
Škoda Scala Split

Vozy Škoda Scala nyní směřují ke všem 184 prodejcům značky, kteří začnou nabízet zkušební jízdy a od ledna shromáždili 4000 objednávek převážně od soukromých zákazníků. Ti zatím rovným dílem dělí svůj zájem o tří- i čtyřválcové motory.

Škoda Scala Split
Škoda Scala Split
Škoda Scala Split

Komentáře ke článku