Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Dendo Drive House se chystá do prodeje

Dendo Drive House se chystá do prodeje

Ekosystém od Mitsubishi propojuje auto a domácnost

Mitsubishi představilo na autosalonu v Ženevě ekosystém Dendo Drive House (DDH) pro domácnosti a vozy. Má sloužit k výrobě, skladování a sdílení energie, kdy se automobil stává součástí rozsáhlejší infrastruktury.

DDH, využívající kompatibilitu modelu Outlander PHEV s řešením V2X, zahrnuje elektromobil nebo plug-in hybrid, obousměrnou nabíječku, fotovoltaické panely, domácí akumulátor energie a zařízení pro hospodaření s energiemi (HEMS). Je navržen pro nasazení v domácnostech, ale lze jej rozšířit i na komerční nebo průmyslové provozy.

Umožní zákazníkům nabíjení vozidla sluneční energií, stejně tak jako použití elektřiny z vlastního elektromobilu/plug-in hybridu pro potřeby bydlení. Ve dne se tak sníží náklady na palivo aplikací fotovoltaických panelů k produkci elektřiny a jejímu ukládání do baterie, zatímco v noci bude energie prostřednictvím obousměrné nabíječky proudit z elektromobilu/plug-in hybridu do domu.

Prodej DDH by měl začít během fiskálního roku 2019, nejdříve v Japonsku a v Evropě. Budou ho, stejně jako instalaci a údržbu, zajišťovat autorizovaní dealeři Mitsubishi. 

Komentáře ke článku