Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Showcar ze šanghajské noci

Showcar ze šanghajské noci

Volkswagen v Číně představil koncept elektrického SUV ID. Roomzz

V předvečer zahájení autosalonu v Šanghaji Volkswagen představil koncept plně elektricky poháněného SUV ID. Roomzz. Design konceptu navazuje na čisté linie ostatních vozidel rodiny ID. Mnoho detailů jej posouvá do segmentu SUV.

Volkswagen ID. Roomzz

Nejnovější příspěvek do rodiny elektromobilů ID. je SUV pětimetrové třídy, uzpůsobené k použití jak v roli rodinného auta, tak i jako služební vozidlo. Koncept ID. Roomzz Showcar má tři řady sedadel. Interiér vytváří Open Space, v němž nové konfigurace sedadel dokáží proměnit ID. Roomzz na salonek. Aby se i při tom mohl pohybovat, je vůz vybaven autonomním řízením úrovně 4. Kombinace systémů IQ.Drive v režimu ID. Pilot umožňuje vozidlu jízdu bez aktivního řidiče, dokonce i bez jeho dohledu.

Volkswagen ID. Roomzz

O pohon všech kol (electric 4Motion) se starají dva trakční elektromotory s celkovým systémovým výkonem 225 kW. S akumulátorem s kapacitou 82 kWh má auto dojezd až 450 kilometrů (WLTP).

Sériová verze prostorného SUV se třemi řadami sedadel se v Číně začne prodávat v roce 2021.

Volkswagen ID. Roomzz

Komentáře ke článku