Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Asijská premiéra konceptu Mitsubishi e-Yi

Asijská premiéra konceptu Mitsubishi e-Yi

Čistě na elektřinu zvládne 70 kilometrů

Mitsubishi Motors na 18. ročníku mezinárodní výstavy automobilového průmyslu v Šanghaji představila v asijské premiéře koncept SUV e-Yi.

Vůz pohání vlastní systém plug-in hybridního pohonu, vyvinutý pro model Outlander PHEV. Pod podlahou se nachází velkokapacitní baterie. 

V režimu sériového hybridu plní zážehový motor o objemu 2,4 litru funkci generátoru energie, dosahujícího vysokého stupně rekuperace. Ke snížení spotřeby paliva přispívá například aktivní zavírání lamel před chladičem k omezení aerodynamického odporu.

Čistě na elektřinu urazí vozidlo vzdálenost přes 70 kilometrů a při zcela nabité baterii a s plnou nádrží paliva více než přes 700 kilometrů. 

Stálý pohon všech kol Twin Motor 4WD je propojen s elektromotory, které roztáčejí obě nápravy, přičemž je uplatněna technologie aktivní kontroly stáčení kolem svislé osy k optimálnímu rozdělování hnacího momentu mezi přední kola.

Řidič má před sebou LCD displej o velikosti 12,3", na němž se zobrazují rychlost, otáčky motoru a toky energií hybridního ústrojí i další informace o automobilu a trase v rámci platformy online služeb Mitsubishi Connect. Podobná obrazovka se nachází uprostřed přístrojové desky. 

  

Komentáře ke článku