Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

BMW zveřejnilo první informace o chystaném M8

BMW zveřejnilo první informace o chystaném M8

Dostane dosud nevídané adaptivní brzdy

BMW řadu 8 představilo už v květnu roku 2017, ale až nyní se dočkáme nejvýkonnější verze M8. Ta bude křížit techniku ze supersedanu M5 s několika doposud nevídanými vychytávkami.

A začneme hned hodně zajímavou, kterou jsou elektronicky řízené adaptivní brzdy. V nastavení si lze upravovat sílu brzdného účinku, ostrost jeho nástupu a odpor brzdového pedálu. Toto řešení ušetřilo dva kilogramy oproti konvenční konstrukci a každý si díky promyšlenému systému přijde na své. 

Kotouče budou ve standardu ocelové, ale za příplatek jsou dostupné „talíře“ z karbon-keramické směsi, které neztrácejí brzdný účinek ani při extrémních teplotách.

Víme, že u klasické verze M8 se dá vybírat mezi jízdními režimy. Ostřejší M8 Competition dostane navíc režim Track, jenž vypne všechny bezpečnostní a komfortní prvky, dokonce i rádio, aby se řidič soustředil čistě jen na jízdu. 

O pohonném ústrojí zatím nepadlo ani slovo, ale na 99 % je jasné, že bude použit motor 4.4 V8 TwinTurbo z M5. Výkon se tak přehoupne přes hranici 600 koní a lze očekávat i pohon všech čtyř kol, který dokáže odpojit ta přední a proměnit M8 na čistou zadokolku.

Představení vozu by mělo proběhnout v nejbližších týdnech, maximálně měsících.

Komentáře ke článku