Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Úspěšný debut pro Škodu Fabia R5 evo

Úspěšný debut pro Škodu Fabia R5 evo

Kopecký s Dreslerem vyhráli Rallye Český Krumlov

Jan Kopecký se spolujezdcem Pavlem Dreslerem s čerstvě homologovaným vozem Škoda Fabia R5 evo vyhráli třetí kolo mistrovství České republiky Rallye Český Krumlov. Pro úřadujícího mistra České republiky Jana Kopeckého to bylo 46. vítězství v národním šampionátu.

Kopecký Fabia R5 Krumlov

Stejně jako v roce 2015 s vozem Škoda Fabia R5 v Rallye Šumava Klatovy i nyní zaznamenala Škoda Fabia R5 evo první vítězství hned při svém úvodním nasazení.

Před tisíci fanoušky úřadující mistři České republiky vstoupili do soutěže nejrychlejším časem v první rychlostní zkoušce v Českých Budějovicích. Ve druhé a třetí rychlostní zkoušce byli o půl sekundy na kilometr rychlejší než zbytek startovního pole. Na další zkoušce ale kvůli nedorozumění při projetí zpomalovacího retardéru dostali penalizaci 30 sekund, která je odsunula na čtvrtou pozici. V posledních třech rychlostních zkouškách první etapy, které se jely za tmy, Kopecký zaútočil a po dvou vložkách už byl opět v čele.

Během druhé etapy Rallye Český Krumlov předvedli Kopecký s Dreslerem suverénní jízdu. V následujících sedmi rychlostních zkouškách zajeli pětkrát nejrychlejší čas a  oslavili vítězství. Celkem Kopecký s Dreslerem vyhráli 12 z 15 rychlostních zkoušek.

Kopecký Fabia R5 Krumlov

„Chtěl bych poděkovat celému týmu, že mi připravil tak dobrý vůz. Ještě jsme nevyužili celý potenciál, který Škoda Fabia R5 evo nabízí. Můžu ale všem zákazníkům Škoda slíbit, že s modernizovaným vozem Fabia R5 si užijí mnoho zábavy a především úspěchů. Již nyní se moc těším na debut tohoto vozu v mistrovství světa, který proběhne na nadcházející Portugalské rallye,“ řekl Jan Kopecký.

Privátní jezdec s vozem Škoda Filip Mareš po těsné bitvě s pilotem Fordu Václavem Pechem, který nakonec musel odstoupit, skončil na druhé pozici. Jan Černý na třetím místě doplnil stupně vítězů o další vůz Škoda. Celkem v první desítce skončilo sedm posádek s vozem Škoda.

Celkové výsledky Rallye Český Krumlov (MČR): 1. Kopecký/Dresler (CZ/CZ), Škoda Fabia R5 evo, 1:27:45,5, 2. Mareš/Hloušek (CZ/CZ), Škoda Fabia R5, +1:13,9 min, 3. Černý/Černohorský (CZ/CZ), Škoda Fabia R5, +1:29,9 min, 4. Jakeš/Machů (CZ/CZ), Škoda Fabia R5, +1:40,2 min, 5. Štajf/Havelková (CZ/CZ), Volkswagen Polo GTI R5, +3:27,1 min.

Kopecký Fabia R5 Krumlov
Kopecký Fabia R5 Krumlov

 

Komentáře ke článku