Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

BMW X3 a X4 M nyní ještě dravější

BMW X3 a X4 M nyní ještě dravější

Dvě sportovní SUV dostala doplňky M-Performance

BMW X3 a X4 jsou raketami mezi ostatními SUV, patří mezi nejrychlejší zástupce své kategorie. Pod jejich kapotami pracují řadové šestiválce twinturbo o objemu tří litrů, které produkují 480, respektive 510 koní u verze Compertition. Stovkou uhánějí za 4,1 sekundy a jedou přes 250 km/h. To jsou slušná čísla na auta vážící dvě tuny, co?

Prsty v tom mají nejen výkonný motor, ale i rychlá automatická převodovka s osmi stupni a pohon všech kol xDrive. Design těchto modelů je už ve standardu působivý, avšak teď si nově lze připlatit za prvky M-Performance, díky nimž jsou karoserie ještě dravější. 

BMW tímto způsobem „bojuje“ proti tunerům. Jednoduše řečeno, do nabídky přidává tuningové díly pro své modely. Ty lze u všech dealerů dokoupit i na starší auta, takže nemusí mít strach ani ten, jemuž už X3 nebo X4 stojí před domem. Jednoduše stačí zajet do nejbližší prodejny BMW a auto si nechat vylepšit.

A co tento balíček zahrnuje? Hodně karbonových dílů - ledvinky a boční výdechy. Nechybějí ani výraznější křídlo nebo zajímavější kola. Samozřejmostí je závodní trikolora v podobě nálepky a lze si připlatit i za sportovněji střižené prahy, speciální koberečky, promítání loga na zem nebo volant čalouněný alcantarou.

Ceny zatím nebyly zveřejněny.

 

 

Komentáře ke článku