Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

V Goodwoodu se ukáže produkční Lexus LC bez střechy

V Goodwoodu se ukáže produkční Lexus LC bez střechy

Od konceptu se příliš lišit nebude

Nový Lexus LC ohromil svět, protože jeho sériová verze vypadá jako koncept z budoucnosti. Má futuristické tvary, které přitáhnou pozornost víc než leckteré supersporty těch nejdražších značek. Navíc verze LC 500 má plnotučný osmiválec s atmosférickým plněním, což se v dnešním světě moc nevidí. 

Na nedávném autosalonu v Detroitu byl představen koncept nahoře bez, tedy provedení kabriolet. A ten by se měl ukázat na slavnostní akci v Goodwoodu mezi 4. a 7. červencem. Avšak už ne jako studie, ale jako produkční verze, po které movití zájemci tolik touží.

Sériový vůz se prý od konceptu příliš lišit nebude, takže se můžeme těšit na elegantní linky doplněné o plátěnou střechu. Zcela jistě lehce stoupne hmotnost a trochu se zhorší dynamika či jízdní vlastnosti, ale na oplátku bude ke slyšení skvělý zvuk pětilitrového motoru V8 s výkonem 477 koní. Druhou motorizací bude hybrid s 3.5 V6 a elektromotorem, který kombinovaně dává 360 koní.

Jen dodáváme, že kupé s osmiválcem zvládá akceleraci z 0 na 100 km/h za 4,7 sekundy. Počítá se s tím, že kabriolet bude o 1-2 desetiny pomalejší.

Cena by se měla pohybovat okolo tří milionů korun dle provedení.

Komentáře ke článku