Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Mitsubishi vyvezlo z Thajska již čtyři miliony vozidel

Mitsubishi vyvezlo z Thajska již čtyři miliony vozidel

Jde o největší výrobní základnu mimo Japonsko

Společnost Mitsubishi Motors Corporation (MMC) dnes oznámila, že její export vozidel z Thajska dosáhl objemu čtyř milionů kusů.

Zdejší dceřiná firma Mitsubishi Motors Thailand (MMTh) provozuje tři závody na výrobu automobilů a motorárnu v provincii Chonburi. Jedná se o největší produkční centrum Mitsubishi mimo území Japonska.

Automobilka zahájila své aktivity v této asijské zemi již v roce 1961 a jako první odsud o 27 let později začala vozy vyvážet. Vloni už za hranice směřovalo bezmála 80 % ze 440 000 zde zhotovených kusů.

MMTh nyní zaměstnává přes 7000 lidí v přímém pracovním poměru a tisíce dalších osob prostřednictvím subdodávek.

Thajsko je důležitým centrem Mitsubishi Motors v rámci regionu ASEAN,“ uvedl Osamu Masuko, předseda MMC. „Kromě přínosů pro celou oblast prostřednictvím našeho podnikání, jakými jsou nabídka produktů dle požadavků jednotlivých států, zaměstnanost, rozvoj lidských zdrojů nebo investice, jsme dokázali místním komunitám pomáhat i prostřednictvím firemních občanských aktivit.

Komentáře ke článku