Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Adam Cup čeká nejprestižnější podnik roku

Adam Cup čeká nejprestižnější podnik roku

Najde Stříteský konečně přemožitele?

Celkem sedm posádek se utká o prvenství v dalším pokračování XTG Adam Cupu, který bude o tomto víkendu součástí prestižní Barum Czech Rally Zlín.

Do pohárového hodnocení budou započítány výsledky páteční a sobotní části soutěže. Vozy se tak představí divákům na večerní superspeciálce v ulicích Zlína a dále na rychlostních zkouškách Březová, Semetín, Halenkovice a Kostelany.

Z loňských účastníků jsou znovu přihlášeny dvojice David Štefan – Ondřej Vichtora a Tomáš Arnošt – Jan Nešpor. Největšími favority však budou letos dosud neporažení Dominik Stříteský a Jan Mikulík. 

Posádka Štefan - Vichtora se na Barumce představí již podruhé

Na Barumku se hodně těšíme, je to pro nás, dá se říct, domácí závod. Očekávám, že všechny vložky budou zábavné, každá z nich pak unikátní a hlavně hodně zrádná. Pokusíme se opět předvést to nejlepší, co umíme, a uvidíme, jestli si s námi pohraje počasí jako loni,“ uvedl teprve devatenáctiletý Stříteský.

Nesporným obohacením bude start Poláků Szymona Žarloka a Krzystofa Pietruszky, kteří jsou v průběžné klasifikaci zatím na druhé příčce. „V minulosti se ve Zlíně objevilo i mnoho mých krajanů a bude skvělé se mezi ně nyní zařadit. Jsem si však především vědom důležitosti rallye pro vývoj v poháru. Každý bod bude na konci sezony důležitý a k Barumce s tímto vědomím přistupujeme. Na extrémně těžkých měřených úsecích bude velmi snadné udělat chybu,“ prohlásil pilot.

Komentáře ke článku