Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Alonso trénoval v africké poušti

Alonso trénoval v africké poušti

Pokořil i obrovskou písečnou dunu

Fernando Alonso má za sebou další část přípravy na Rallye Dakar 2020. Po čtyři dny proháněl Toyotu Hilux namibijskou pouští.

Součástí testovací trati byla také 380 metrů vysoká duna. „Poprvé v životě jsem se potkal s něčím takovým a byla to velice zajímavá zkušenost,“ prohlásil dvojnásobný mistr světa F1. „Zpočátku jsem z ní měl když ne strach, tak alespoň pořádný respekt. K jejímu zdolání potřebujete vypilovanou techniku, a ta mně ještě schází.

Do cesty se exmistru světa stavěly i obrovské písečné duny

S pomocí dvou instruktorů, ostřílených dakaristů Giniela de Villierse a Marka Comy, se však Španěl s nástrahami náročného terénu nakonec vypořádal. „Chtěl bych poděkovat celému týmu. Chceme dělat pokroky tak rychle, jak to jen půjde. Cítil jsem se den ode dne jistější,“ uvedl. 

Fernando Alonso se připravuje na Rallye Dakar

Součástí programu bylo rovněž zvládnutí navigace v písečné krajině. „Prozatím jsem používal podrobné mapy. Obrazně řečeno, nejprve se musím naučit chodit, než budu běhat. Ale i v tomto se zlepšuji a mám z toho dobrý pocit.

V polovině září má Alonso v úmyslu zúčastnit se maratonské soutěže v Jihoafrické republice.

Komentáře ke článku